Forskningsrapporter

Stockholms FF genomför emellanåt olika utredningar och undersökningar för att genomlysa sin verksamhet. De som förbundet själva har genomfört kan du läsa här.
Är du intresserad av andra forskningsresultat kan du nedan klicka dig vidare till hemsidor som rapporterar om rapporter och resultat som kan var intressanta för vår fotbollsverksamhet.

 

Stockholms FF:s rapporter

Har under kan du hitta de rapporter och utredningar som Stockholms FF har gjort själva.

Översyn av S:t Eriks-Cupen – 2009/10 gjordes en studie för att få fram objektiv fakta om statusen på turneringens kvalitet och ta fram ett förslag till utveckling och förnyelse av S:t Eriks-Cupen.

Glädje med fotboll hela livet – 2011/12 tog en arbetsgrupp fram förslag på hur Stockholms Fotbollförbund kan underlätta för föreningarna att behålla tonåringarna inom fotbollen som spelare, ledare tränare, domare och föreningsaktiva.

En elva med nollåttor – Under en längre tid hade Stockholms Fotbollförbund och dess föreningar insett att Sveriges A‐herrlandslag har få eller inga spelare från Stockholmsdistriktet. Vid förbundets årsmöte 2012 väcktes frågan och i slutet av 2013 lämnades en rapport med elva åtgärdspunkter.

Stockholms diamanter – EM 2013 i Sverige var en stor framgång för damfotbollen. Men ingen av spelarna i landslagstruppen var fostrad inom Stockholmsfotbollen. Därför beslutade Stockholms FF:s styrelse att tillsätta en utredning med särskilt fokus på talangutveckling för flickor. Syftet med utredningen var att analysera dagens flickfotboll med avseende på talangutveckling samt att komma med förslag till hur Stockholmsfotbollen på ett bättre sätt kan utbilda elitspelare. Rapporten presenterades i januari 2016.

Länkar till sidor med forskningsresultat

Idrottsforskning.se är Centrum för idrottsforsknings sida där de publicerar de senaste rönen och den viktigaste kunskapen från idrottsforskningens olika områden. 

Tränarpasset är RF:s sida med tips och fakta för tränare. Kunskap och kloka tips samlas in från forskare, tränare och andra med beprövad erfarenhet samlas in och publiceras här.

RF – forskning och statistik är som rubriken säger, Riksidrottsförbundets sida med forskningsresultat och statistik som ger värdefulla och utmanande insikter om idrottens verksamhet och bidrag i samhället.

Vid eventuella frågor kontaktar du: