Att tänka på vid Grönt Kort för Fair Play

Ibland delas det Gröna Kortet ut på fel kriterier. En spelare som har gjort en massa mål, gjort snygga räddningar eller släppt in många mål, får kortet. Tänk på att Grönt Kort handlar om Fair Play.

I brevet som de Gröna Korten kommer med finns en liten informationsfolder. I den finns instruktioner, kriterier och tips om vad man ska tänka på och hur man ska göra.

Nu finns det ju risk att den eller de som ska utse matchens schysstaste spelare inte har sett den informationen. I en del fall är det ju föräldrar som hjälper till att hitta en Grönt Kort-spelare och allt som oftast har de inte tagit del av vad som står skrivet. Så glöm inte att informera den eller de som ska utse Grönt Kort-spelaren vilka kriterier som de ska tänka på.

Vid en del matcher kan det ändå vara svårt att hitta någon som har utmärkt sig på ett schysst sätt eller som är vanligare, att alla är väldigt schyssta. Då kan man ta hjälp av motståndarnas ledare som vet vilka spelare som ofta brukar leva upp till Grönt Kort-kriterierna.

Har du några egna tips får du gärna dela med dig! Mejla kansli@stff.se