Anmälan till S:t Eriks-Cupen 2024

StFF bjuder in till den 68:e upplagan av S:t Eriks-Cupen! Tävlingen börjar i april och omfattar seriespel under vår och höst för flickor och pojkar 13-19 år. För ålderskategorin 8-12 år spelas serielösa matcher. Anmälan för lag med spelare 13-19 år är öppen till den 31 DECEMBER. För lagen med de yngre spelarna stänger anmälan den 31 januari. Tänk på att föreningscertifikatet ska skrivas på och skickas in för att få delta.

Blev det fel vid anmälan

Fram till seriestart finns eventuellt möjligheten att få korrigera er anmälan av lag till S:t Eriks-Cupen. Om du vill efteranmäla ett lag eller att få byta nivå/division för ett redan anmält lag till S:t Eriks-Cupen använder du följande blankett:
Ändring av St Eriks-Cupanmälan.docx

Vägledning i samband med anmälan samt nyheter

Den tydligare Råd och vägledning kring hur man kan tänka när man väljer nivåer och antal lag i S:t Eriks-Cupen är uppdaterad. Dessa vägledningsdokument är bra att utgå ifrån vid anmälan. 

Serielösa matcher

2024 års stora nyhet är att i åldrarna 8-12 år genomförs S:t Eriks-Cupen med hjälp av serielösa matcher. All information om det hittar du HÄR!

Anmälan görs av föreningarna direkt via FOGIS

OBS! 

Det är MYCKET VIKTIGT att ni följer EXAKT vad manualen beskriver när anmälan görs och ska inte förväxlas med manualen för seniorserierna. 

Anmälan är öppen i FOGIS den 1 – 31 DECEMBER FÖR SPELARE 13 - 19 år.
För spelare 8 - 12 år är anmälan öppen till den 31 januari.

VIKTIGT!

I samband med anmälan av lagen ber vi er kontrollera kontaktpersonens uppgifter i Fogis! All information om matchändringar, utgångna lag, inställda matcher med mera mejlas direkt till kontaktpersonen för lagen. Tyvärr får vi många samtal och mejl från besvikna ledare som inte har fått vår information.

Avgifter

Anmälningsavgifterna till den kommande säsong hittar du här!

Planering

Här kan du läsa när serierna startar och slutar, har sommaruppehåll, helger som är spelfria m.m.

Spelprogrammet blir klart under andra halvan av mars när matcherna går att se på vår hemsida. Innan dess är spelprogrammet inte officiellt.

Mixserier

Vi vill påminna er om att vi har mixserier i åldersklasserna 2016 – 2012.

11 mot 11 i 14 års åldern – seedad serie

StFF deltar i ett forskningsprojekt där svensk fotboll forskar kring spelformerna för 14-åringar, 9 mot 9 och 11 mot 11. Som ett led i det har StFF fått ett undantag från de nationella spelformerna och en serienivå får genomföras i spelformen 11 mot 11. StFF har valt den ”seedade serien” på både pojk- och flicksidan. Alla övriga serier för spelare födda 2010 kommer genomföras i spelformen 9 mot 9. 

Kvalserier – ändring av utdragsregeln

Tidigare år har lag som dragit sig ur nån av våra kvalserier straffats med att inte få anmäla sig till den serien året efter. Detta har uppfattats som onödigt hårt, framför allt med tanke på att det är en annan årskull inom föreningen som drabbas. Därför, på inspel från Barn- och Ungdomskonferensen, tas denna regel bort. Istället har utdragningsavgiften ökats från 5 000:- till 7 500:-. Föreningar som anmäler lag till kvalserierna förväntas säkerställa att laget håller rätt nivå och kan genomföra seriespelet. 

Junior-DM

Anmälan till JDM brukar ske i samband med seniorlagens anmälan, men till säsongen 2024 är den senarelagd till den 31 december. Anmälan görs i Fogis - läs i manualen som gäller anmälan till seniorer och JDM hur du ska göra.
OBS!  Glöm inte att tävlingskategori SENIOR ska användas.

Föreningscertifikatet

På årsmötet 2022 beslutades enhälligt att alla klubbar med lag i S:t Eriks-Cupen ska skriva under föreningscertifikatet varje år i samband med anmälan. Om man inte skriver under får föreningen inte delta i S:t Eriks-Cupen. Certifikatet kan ses som en överenskommelse mellan klubbar. Läs mer om föreningscertifikatet.

Vid eventuella frågor, kontakta: