Klart för avspark 2023/24

Det är inte bara fotbollsplaner som är en bristvara även inomhushallar behövs det fler av. Att få halltider är inte lätt och att lägga pusslet med spelprogram är en stor utmaning. Stefan Malmqvist har lagt dit den sista pusselbiten och nu är matchschemat klart.

I skrivande stund (231006), är det hela 508 lag som är redo för spel i säsongens futsalserier, nytt rekord! Alla lag som har anmält sig plus hälften av de cirka 60 lag som har efteranmälts sig får delta i seriespelet. 

Det stora pusslandet med att få till halltider blir större för varje år. I vissa fall kan ”hemmahallen” vara längre bort än en bortahall. Positivt till årets säsong är att inget lag behöver spela match mellan klockan 22.00-23.00. 

Hänsyn har tagits till ålder såtillvida att de flesta matchblock vi förfogar över har inletts med de yngsta för att avsluta med de äldsta. Det finns yngre lag som har senare matchtider, dessa ska vi försöka ändra så fort som vi får återbudstider som är bättre och kan ersätta. 

Den 4 december inleds domartillsättningen för ”andra halvlek”, matcherna efter nyår fram till sportlovet. Inför detta arbete sker också en komprimering av spelschemat på respektive helg då luckor uppstått under hösten på grund av lag som utgått och eventuella matchflyttar.

Några viktiga punkter att tänka på för de deltagande lagen är:

  • Alla spelare måste inneha en giltig futsallicens/registrering. (gäller ej F/P födda 2011-2013, spelarförteckning till match sker från F/P födda 2010 och äldre, även yngre om de spelar med i klassen födda 2010 ) Se till att ordna detta i god tid.
  • Digitala spelarförteckningar gäller, precis som förra året och även under årets fotbollssäsong. (gäller ej F/P födda 2011-2013 om de inte spelar i äldre serier)
  • Hemmalaget ansvarar för att det finns matchbollar. Futsalboll ska användas.
  • Hemmalaget betalar domarkostnaderna i samband med varje match. Digital domarersättning kan användas i alla klasser.
  • Om domare av någon anledning inte dyker upp i barn- och ungdomsklassen ansvarar hemmalag för att döma matchen. I seniorserierna ska matchen genomföras om en domare är på plats.
  • Arrangerande förening ska tillhandahålla funktionär för tidtagning/matchhändelser. (gäller ej F/P 2011-2013)
  • Matchändringar tillåts endast om det föreligger synnerliga skäl, ni är överens med motståndare samt hall är uppbokad.

Kostnad för matchändring är 500 kr om det är tidigare än 8 dagar före matchdag, 1 000 kr om det är mindre än 8 dagar före matchdag. Läs mer om matchändringar!

Spelform

I Stockholm spelar vi futsal med spel 5 mot 5. Halltillgängligheten gör att det inte är möjligt för oss att arrangera ett seriespel där vi följer de rekommenderade nationella spelformerna.

Hitta lagets spelschema

Det fullständiga spelschemat hittar du under rubriken Tävling - Välj Tävling, om du bara vill se alla futsalserier går du in på Avancerad sökning (futsal, klubblag, säsong 2024, distrikt Stockholm och välj ålderskategori). Det går även att hitta spelprogrammen under Enkel sökning och Sök via förening.

TÄNK PÅ att ta ut matchlista tidigast från den 6 oktober – matcher har ändrats in i det sista. Spelprogrammet är officiellt från och med det angivna datumet.

Vid eventuella frågor, använd gärna futsal@stff.se eller kontakta: