Klart för avspark 2022/23

Det är inte bara fotbollsplaner som är en bristvara även inomhushallar behövs det fler av. Att få halltider är inte lätt och att lägga pusslet med spelprogram är en stor utmaning. Stefan Malmqvist har lagt dit den sista pusselbiten och nu är matchschemat klart.

I skrivande stund (221017), är det hela 480 lag som är redo för spel i säsongens futsalserier. Pusslet med halltider har inte blivit mindre till i år mot förra året, i vissa fall kan ”hemmahallen” vara längre bort än en bortahall.

Alla lag som anmält sig innan anmälningstidens utgång har erbjudits plats till säsongens futsalserier och nästan alla lag som stod med på reservlistan.

Några viktiga punkter att tänka på för de deltagande lagen är:

  • NYHET! Läs informationen angående digitala spelarförteckningar (gäller ej F/P födda 2010-2012).
  • Alla spelare måste inneha en giltig futsallicens/registrering (gäller ej F/P födda 2010-2012, spelarförteckning till match sker från F/P födda 2009 och tidigare) Se till att ordna detta i god tid.
  • Hemmalaget ansvarar för att det finns matchbollar. Futsalboll ska användas.
  • Hemmalaget betalar domarkostnaderna i samband med varje match. Digital domarersättning kan användas av lag med spelare födda 2009 och tidigare.
  • Om domare av någon anledning inte dyker upp i barn- & ungdomsklassen ansvarar hemmalag för att döma matchen.
  • Arrangerande förening ska tillhandahålla funktionär för tidtagning/matchhändelser (gäller ej F/P 2010-2012).
  • Matchändringar tillåts endast om det föreligger synnerliga skäl. (I dessa fall krävs att ni som förening har kommit överens om en ny tid och bokat upp hall.
  • Siffran bredvid åldersklassen vid benämningen på serien ger en fingervisning om vilken nivå serien gäller. Ju lägre siffra desto svårare nivå (t.ex. P2007–1 = svår serie).

Kostnad för matchändring är 500 kr om det är tidigare än 8 dagar före matchdag, 1 000 kr om det är mindre än 8 dagar före matchdag. Läs mer om matchändringar!

För lag som spelar sina hemmamatcher i Stockholms kommun

Det är viktigt att snarast kontakta bokningen, så att passerkort till anläggningen gäller på era hemmamatcher. En förutsättning för att komma in i hallen och kunna hämta ut manöverpanel till resultattavlan.
Bokningen kommer att fakturera hallhyran till seniorlagen.

Efter jul saknar ett antal matcher i Stockholms kommun fortfarande datum, tid och hall, detta kommer att kompletteras senast den 4 december då domartillsättningen för ”2:a halvlek” ska inledas. Inför detta arbete sker också en komprimering av spelschemat på respektive helg då luckor uppstått p.g.a. lag som utgått och eventuella matchflyttar.

För att se det fullständiga spelschemat söker du upp det genom Föreningens namnAvancerad sökning (futsal, klubblag, säsong 2023, distrikt Stockholm och välj ålderskategori) eller Enkel sökning.

Vid eventuella frågor, använd gärna e-post eller kontakta: