Widgets

Widgets är små scripts som ni kan generera och infoga på lagets eller föreningens hemsida, på det viset kan ni alltid ha uppdaterad information från StFF på era egna hemsidor. Dock går det inte att länka till den nya hemsidan. Den här lösningen ska fungera i år 2021. Hur det blir framtiden vet vi inte i dagsläget.

Så här gör man

För att skapa en widget går du till fogis.se där den önskade informationen finns, t.ex. tabellsidan för just er serie eller laginformationssidan för ert lag. På dessa sidor finns det länkar för att generera widgets. Widget-scripten genereras och kopieras direkt i anslutning till önskad tabell eller spelprogram som du navigerar fram till på sidan i länken ovan.

Tillgängliga Widgets

För en serie

  • Tabell
  • Senaste resultat
  • Kommande matcher

För ett lag

  • Säsongens matcher

För en förening

  • Kommande matcher

Klicka vidare från widget

I flertalet av widgetarna går det att klicka sig vidare till mer detaljerad information. Den som klickar sig vidare kommer då att komma till den sida du hade som utgångspunkt när du skapade widgeten. Med andra ord, utgick du från en serietabell på Stockholm Fotbollförbunds hemsida så är det dit vidarelänkningen tar besökaren från din widget.

Övrigt

För bästa funktionalitet behöver er webbplats nyttja teckenuppsättningen
UTF-8.

Notera att varje serie, varje år, har ett unikt serie-id. Det innebär att när det blir ny säsong behöver ni generera en ny widget.

Svenska FF:s och distriktens widgets är inte avsedda att användas i kommersiella syften. Den genererade koden får inte manipuleras.

Vid eventuella frågor, kontakta: