Rekommendationer vid matchreferat

Rekommendationer gällande matchreferat på hemsidor

Det är trevligt och vanligt förekommande att skriva några rader på lagets
hemsida om spelade matcher och turneringar. Något vi gärna uppmuntrar, det
engagerar och gör fotbollen ännu mer levande och glädjerik.

Tänk dock på att er hemsida ofta ligger offentlig på Internet. Räkna med att
även motståndare, domare och andra läser ert referat. Med tanke på det ser vi gärna att ni tänker på nedanstående riktlinjer.

Matchreferat:

  • Det är inte tillåtet att göra tabeller i de serier som är tabellösa. Vissa
    leverantörer av hemsidor ex. laget.se har en funktion som gör att om man lägger in resultatet på matchen så skapas automatiskt en tabell, något som kan vara bra att tänka på.
  • Skriv inte ut resultat i de serier som inte redovisar resultat. Istället kan du skriva t.ex. ”Vi gjorde många snygga mål”, ”Tyvärr rullade det in ett och annatmål bakåt”. Låt matchreferatet handla om dina spelares prestationer.
  • Kan du inte skriva något positivt/glädjande om motståndarna undvik att skriva något om dem överhuvudtaget.
  • Kan du inte skriva något positivt/glädjande om domaren undvik att skriva något om domaren överhuvudtaget.
  • Givetvis använder du alltid ett vårdat språk.

Bilder:

  • Bilder där det går att identifiera individer bör undvikas, se nedan.
  • Vill du publicera bilder gör då det på det egna laget, du vet ju om någon har skyddade identitet eller av andra skäl inte vill synas offentligt. (I appen Min Fotboll kan laget via inställningar ange att laget inte tillåter bild eller video). All slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person och bl.a. publiceras på internet regleras av (GDPR). Detta gäller också bilder där individer kan identifieras. Idag har många skyddade identiteter av olika skäl!

All slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person och bl.a. publiceras på internet regleras av (GDPR). Detta gäller också bilder där individer kan identifieras. Idag har många skyddade identiteter av olika skäl!

Du är ansvarig för all information som Du lägger upp. Ansvaret gäller också för att det du lägger upp inte är olagligt, stötande, kränkande, rasistiskt eller på annat sätt olämpligt eller kan upplevas trakasserande.