Jubileumsboken

Stockholms FF:s jubileumsbok 1917-2017 Fotbollen hade ju redan funnits i serieform när Stockholms Fotbollförbund bildades 1917, men från början hamnade fotbollen under Stockholms idrottsförbund. 1898 var premiäråret för distriktsförbundet, sex år senare tillkom Svenska Fotbollförbundet.

Läs hela historien när Stockholms Fotbollförbunds var ett groende frö till att bli ett moget distrikt i full blom. Leif Ekstig har skrivit boken med hjälp av Claes G Bengtsson.

Författaren och journalisten Leif "Myran" Ekstig har en gedigen bakgrund inom Stockholmsfotbollen. Eller vad sägs om följande meriter:

  • Gjorde alla tre målen i den första S:t Eriks-Cupfinalen 1957. Gjorde dussinet fullt i en annan Sanktanmatch.
  • Blev petad av "Nacka" Skoglund som vänsterytter i Hammarby när "Nacka" återvände från Italien. "Myran" skrev sedermera en bok om "Nacka".
  • Tränat åtskilliga lag på olika nivåer (var faktiskt assisterande tränare i OS-landslaget vid ett träningsläger i Spanien).
  • 30 år som ledamot i Stockholms FF:s styrelse.
  • Redaktör för förbundets tidskrifter och hemsida.
  • Ledamot i StFF:s anläggningskommitté

Jobbet som sportjournalist under hela "Myrans" yrkesverksamma liv borgar för en spännande läsupplevelse.

Medförfattare till jubileumsboken är Claes G Bengtsson, tidigare journalist på Expressen och mångårig ordförande i Sveriges Fotbollshistoriker och Statistiker. Det som inte Classe vet om Stockholmsfotbollen är inte värt att veta.

Boken är lättillgänglig och följer Stockholmsfotbollens utveckling under 100 år. Dessutom beskrivs uppmärksammade klubbar, märkliga händelser och profiler som har florerat genom seklet.

Ett utdrag av kapitelrubrikerna är:

Och vi kan lova att historier om "Nacka" Skoglund dyker upp emellanåt.

Boken kostar endast 249:- + ev. frakt. Boken beställs genom att skicka ett e-brev till: kansli@stff.se. Det går även att komma till StFF:s kansli och köpa boken.