Bra jobbat Peter!

Efter 16 år som domarkonsulent tackade vi idag, den 21 mars, av Peter Fridén som gjorde sin sista dag på Stockholms Fotbollförbund.

Kontakten med Stockholms FF började tidigt, redan 1972 utbildade sig Peter till domare. Arbetsmetoderna på den tiden var lite annorlunda, inget var digitaliserat utan sköttes med ett analogt kortsystem och listor.

Domarkarriären gick bra, framförallt som linjedomare som det hette innan de assisterande domarna (som det nu heter) fick mer att säga till om. 7 matcher i herrallsvenskan och ett par ungdomslandskamper på linjen, huvuddomare i damallsvenskan och i herrar division 2 samt årets förbundsdomare 1986 noterar vi på CV:et.

Peter är inte en person som syns och hörs, men ledamöterna i domarkommittén (DK) hade märkt hans klokskap samt erfarenhet som domare och på hösten 2002 blev det debut i DK.

När kollegan till Björn Johansson skulle vara föräldraledig 2008 behövdes en vikarie på domaravdelningen. Peter som på den tiden var taxichaufför bytte ratten till datorn under ett drygt halvår. Strax efter blev det en mindre omorganisation och tjänsten som Björns medarbetare blev ledig. Eftersom Peter hade skött sitt jobb klanderfritt gick frågan till den tidigare vikarien.

Att få jobba med sitt stora intresse lockade och från 2009 har den blivande pensionären varit anställd på StFF.

Arbetet på domaravdelningen har förändrats en hel del, även om Peter aldrig har jobbat med ett analogt kortsystem har den tekniska utvecklingen gått framåt och arbetsuppgifterna blivit fler och mer utmanande. Något som den avgående domarkonsulenten aldrig har haft några problem att anpassa till.

Peter har varit en mycket uppskattad medarbetare både externt och internt. Exempel på utmärkande egenskaper har varit effektivitet, kompetens, tydlighet och lojalitet. ALLTID med ett väldigt stort engagemang och omtänksamhet med Stockholms domarkår i fokus!

Nu är det dags för yngre förmågor att ta över. Förutom att Björn strävar på ett tag till har Suhel Youssef, Emma Wesselgård och Alexander Ragnarsson börjat axla delar av Peters mantel och fått hans erfarna råd och tips innan det sista knapptrycket är gjort på ”domardatorn”.

Bra jobbat och tack för tiden tillsammans på förbundet!

Peters kommer säkert att dyka upp i någon roll i på våra fotbolls- eller futsalplaner även i framtiden.