Föreningsforum En bättre väg Stockholm

Stockholmsfotbollen har identifierat 26 bostadsområden i 13 av våra 22 kommuner där idrotten behöver öka sin närvaro. I samband med herrlandskampen och hyllningen till Zlatan Ibrahimovic lördag den 8 juni arrangerade Stockholms Fotbollförbund, tillsammans med Svenska Fotbollförbundet, konferensen Föreningsforum En bättre väg Stockholm. Totalt 39 deltagare från 19 föreningar i prioriterade områden deltog denna eftermiddag där fokus var på Fotbollsutvecklare i förening (FU IF) och hur den rollen kan stötta ledarna i föreningen. 

Även idrottskonsulenter från RF-SISU Stockholm var på plats denna dag för att hjälpa till som samtalsledare under fortbildningen Fotbollsutvecklare i Förening som hölls av Matte Lundholm, fotbollsutvecklare tränarutbildning. Konferensen avslutades med ett inspirationssamtal med Victoria Escobar, från Changers Hub, som berörde ämnet inkluderade ledarskap där hon även delade med sig egna erfarenheter kring temat. 

- Väldigt bra möten och samtal mellan föreningsrepresentanterna. Upplevelsen är att det var ett uppskattat forum av alla närvarande. Det här var ett önskemål från föreningsledare som jag träffat i mitt uppsökande arbete och jag hoppas det här kan lyfta föreningarna i våra prioriterade områden. Kanske till och med börja samarbeta med varandra, berättar fotbollsutvecklare Miro Hristov. 

Syftet med konferensen Föreningsforum En bättre väg Stockholm var att erbjuda föreningarna ett eget forum för att utbyta erfarenheter och få inspiration av varandra, med mål att introducera flera föreningar till initiativet En bättre väg och på sikt aktivera flera fotbollsutvecklare samt föreningsutvecklare i sina respektive föreningar. 

- Det var en väldigt givande dag och vi har många betraktelser kring utsatta områden. Här fanns dom mest insatta i dessa områden, säger Lars Ekholmer, ordförande Stockholms Fotbollförbund, som även deltog denna dag. 

Dagen avslutades med att deltagarna tillsammans gick på herrlandskampen och tog del av hyllningen av Zlatan Ibrahimovic som knöt ihop säcken genom att uttrycka "ett levande bevis på att inget är omöjligt, oavsett var du kommer ifrån". 

Konferensen möjliggjordes tack vare partners till En bättre väg

Läs även: Ledarutbildningar nyckeln för Konyaspor 

Vid eventuella frågor, kontakta: