Finalklart i Victoria och Stockholm Cup

På onsdagskvällen avgjordes den sista semifinalen för att finallagen i våra seniorcuper skulle bli komplett. Hammarby IF FF med flertalet spelare från sin Damallsvenska-trupp besegrade div. 1-laget Värmdö IF med 2–0 och möter Älvsjö AIK DFF från damfyran i Victoria Cup-finalen. I Stockholm Cup möter sensationslaget från herrsexan, Ursviks IK, div. 2-laget FoC Farsta.

Victoria Cup

Det var fullsatt på Värmdövallens läktare när damallsvenska Hammarby kom på besök. Värmdö IF:s klack var på plats flera timmar innan avspark för att förbereda sig inför matchen. Oftast behöver lagen från de lägre divisionerna sätta sina handikappstraffar för att vinna kampen mot Goliat. Något som Värmdö misslyckades med.

Istället för att starta med en 2–0-ledning kunde Klara Folkesson ge gästerna ledningen efter 20 minuter. Spiken i kistan kom inte förrän det var drygt tio minuter kvar att spela när Alice Wehinger fastställde slutresultatet till 0–2.

Den andra semifinalen i Victoria Cup spelades mellan Älvsjö AIK DFF (4) och Saltsjö-Boo IF (3). Här satte Älvsjö sin handikappstraff men var i underläge med tio minuter kvar att spela. Då satte straffskytten Stella Welin-Berger kvitteringen till 3–3 som ledde fram till ett straffavgörande.  Där höll Älvsjö nerverna bäst i styr och vann totalt med 6–5. Även kvartsfinalen vanns efter straffar. Senast ett lag från damfyran var i final var 2013 när Stuvsta IF förlorade mot IFK Täby FK (1) med 4–2.

I finalen mot Hammarby har Älvsjö fem handikappstraffar, kan det bli en skräll? Finaldatum, tid och plats är inte fastställd ännu men kommer så fort lagen har kommit överens om en passande tid. 

Se resultaten från slutspelet

Stockholm Cup

Om Ursvik IK lyckas gå hela vägen blir Sundbybergslaget det lag med lägst divisionstillhörighet som vunnit cupen sen Sörskogens IF vann som division 7-lag 2009. 2022 var Skå IK & Bygdegård från herrsexan i final, men föll på straffar. 

I semifinalen stod Hanvikens SK från herrtrean för motståndet. Innan domaren Daniel Tekeste blåste igång matchen hade Ursvik gjort mål på sina tre handikappstraffar. HSK kunde reducera efter 30 minuter, men närmare än så kom inte laget från Tyresö. Istället kunde div. 6-laget utöka ledningen och till slut vinna med klara 5–1.

Inför en stor hemmapubilk var serieledarna i herrfyran, Ängby IF, på väg mot en skräll emot gästande FoC Farsta hemmahörande i div. 2 södra Svealand. Hemmalaget satte sina två handikappstraffar och efter en dryg timme spelad var ledningen utökad till 4–1. I den 67:e minuten reducerade Farsta och fick vittring på segern. Men två minuter kvar av ordinarie tid gjorde Oscar Kaufman segermålet till 5–4. 

Finaldatum är satt till den 11 september kl. 19.30, men planen är inte fastställd.

Se resultaten från slutspelet

Varken Ursvik IK eller FoC Farsta har vunnit Stockholm Cup tidigare. I Victoria Cup är det lite krångligare. Hammarby IF har vunnit 12 gånger, Hammarby IF DFF 4, Älvsjö AIK 6 och Djurgården/Älvsjö 2 gånger, men Älvsjö AIK DFF har aldrig vunnit. 

Här hittar du tidigare segrare i Victoria Cup

Här hittar du tidigare segrare i Stockholm Cup

Övriga Cuper

I Junior-DM för flickor är IFK Lidingö FK klart för final och möter segraren mellan Älvsjö AIK FF och de regerande mästarna Stureby FF. 

I pojkarnas Junior-DM är semifinallagen klara. Här möts FC Järfälla och Hanvikens SK och i den andra tar de regerande mästarna Essinge IK emot IFK Aspudden -Tellus. 

Veteranerna har inte kommit lika långt i sitt DM. Kvartsfinallagen är klara och möts efter sommaruppehålet.