Fartfylld streetfotboll-festival i Alby

På nationaldagen den 6 juni arrangerade Stockholms FF adidas Streetfotboll tillsammans med Konyaspor KIF i Alby Folkhälsopark i Botkyrka. Som sig bör på en nationaldag blev dagen en folkfest för de närvarande. Se filmen från eventet och upplev festen, farten, finterna och finesserna.

Arrangörsföreningen tillsammans med anställda från Stockholms FF och förbundets ungdomskommitté var tidigt på plats för att ställa iordning och färdigställa eventytan på Alby Folkhälsopark. 

Meterologerna hade spått olika väderprognoser inför nationaldagen men när portarna slogs upp var vädergudarna välvilliga med perfekt väder för streetfotboll, uppehåll, växlande molnighet och runt plus 20 grader. 

Förutom streetfotbollsturneringarna och spontanmatcher på AirPitchplaner bjöd adidas in till action i form av speedshooting, sittande en mot en-fotboll, datorspel och förevisning av den nya adidasskon F50.

På plats för att höja temperaturen på arrangemanget fanns DJ Yes som tillsammans med arrangörsföreningen Konyaspors stånd med förtäring gjorde dagen till en karnevaltillställning för barn, ungdomar och familjer. Botkyrka brandkår kom till evenemanget, men inte för att kyla ned stämningen utan för att visa två av sina utryckningsfordon. 

Hur slutade då streetfotbollturneringen? Matcherna spelades 3 mot 3 med speltiden 1x10 minuter. I flickklassen vann FC Norsborg finalen med 3-2 efter förlängning mot Söris. Pojkarnas segrare hette Alby FC efter att ha besegrat Norsborgs IF med 5-1. 

FC Norsborg vann flickklassen och Alby FC pojkklassen. Foto: StFF

Läs mer om Streetfotboll