DM lottat – damfemmans och herrsjuans serier är klara

I de lägsta serierna spirar framtidshopp och mål om att avancera upp i seriesystemet för många lag, särskilt för de nya lagen i serien. Nu är serierna i damernas division 5 och herrsjuan sammanställda. Högt uppsatta mål kanske inte finns i veteranserierna men även de serierna är lagda. Stureby FF, Essinge IK och Danderyds SK är regerande mästare i DM för flickor, pojkar och veteraner. Lottningen till årets tävlingar är nu avklarad.

Serieindelningen för damer division 5 är nu klar. Sex lag som inte var med i förra årets damserier finns med i årets tre serier för damfemman.

De nya lagen damer division 5 är:

AIK Solna FK
Runby IF
Djurö-Vindö IF
Hammarby TFF
Grödinge SK
IFK Stockholm FK

Seriesammansättning div. 5 damer.pdf

I herrar div. 7 finns det åtta olika serier. Några lag har lagt skorna på hyllan, men en del nya ska försöka avancera i seriesystemet.

De nya lagen i herrar division 7 är:

Oracle´s Blues FF
Tian United FC
AZ Milan SC
Topkapi FF
Haninge IF
All Stars FF ASFF
Botkyrka Academy FC
Midyat Edessa SK
Norsborgs IF
Järfälla AIF

Seriesammansättning div. 7 herrar.pdf

Seriesammansättningen för herrarnas veteranserier är också klar. 48 lag har anmält sig, vilket är 3 fler än förra säsongen. Lagen är uppdelade i tre serier.

Seriesammansättning Veteran herrar.pdf

StFF:s tävlingsavdelning arbetar i detta nu febrilt med att sammanställa efterlängtade spelscheman, där seniorerna beräknas bli klara under första halvan av mars. S:t Eriks-Cupens spelscheman hoppas vi blir klara som vanligt under andra halvan av mars.

Lottningen till DM

Under veckan har den första omgången och vägen fram till finalen lottats i Junior-DM för flickor och pojkar samt för Veteran-DM för herrar.

Till flickornas DM anmälde sig 15 lag, ett lag mindre än i fjol. 14 lag spelar åttondelsfinal samt Djurgården som lottades direkt till kvartsfinal. Titelförsvarande Stureby FF möter Boo FF i den första omgången.

Lottning JDM för flickor.pdf

Det är fyra lag färre som gör upp om JDM-titeln för pojkar, 18 lag anmälde sig i år. 4 lag spelar sextondelsfinal medan övriga 14 lag går direkt till åttondelsfinal. Även här får Boo FF möta förra årets segrare, Essinge IK.

Lottning JDM för pojkar.pdf

Även i Veteran-DM är det färre lag anmälda, 26 i år mot 32 2023. Sex lag lottades att stå över åttondelsfinalerna. Danderyds SK FF som höjde pokalen förra året möter Vallentuna BK i sin första match. 

Lottning Veteran-DM.pdf

Vi uppmanar lagen att ta kontakt med varandra i god tid för att lägga in matcherna så att den spelas före sista speldatum.