Inför helgens matcher

Äntligen är det dags för seriepremiär i S:t Eriks-Cupen och i våra seniorserier. Tyvärr sammanfaller premiären med snöfall och isiga planer. Här kommer lite tips om hur man kan agera och tänka inför helgens matcher. 

Spelbara planer?

StFF har tagit kontakt med  alla kommuner och frågat om de redan nu vet några planer som inte kommer vara spelbara till helgen. Det kan vara mycket svårt för kommuner att avgöra det redan nu, men i den mån vi får svar kommer vi att ställa in alla matcher på ospelbara planer. Men vi räknar inte med att få info om alla planer i tid, många planer kan vara ”på gränsen” till spelbara vilket gör att man vill vänta.

Ni föreningar kan också ta kontakt med er kommun och fråga. Om ni får svar att någon plan kommer vara ospelbar i helgen, kontakta gärna oss också så vi kan ställa in samtliga matcher på aktuell plan.

Om matcher blir uppskjutna pga ospelbar plan kommer vi att behöva er hjälp med nya matchtider. Kontakta motståndarna, kom överens om ny tid, meddela StFF.

Matchflyttar

Om man vill kan man redan nu ta kontakt med motståndare och komma överens om att flytta matchen. Matchflyttar är gratis under denna period. För att en matchflytt ska bli av, behöver båda lagen vara överens, men vi gissar att många lag kan acceptera en matchflytt under rådande omständigheter. Framför allt i S:t Eriks-Cupen. Här kan ni läsa mer om matchflyttar och fylla i blanketten.

Om vi inte kommer överens om matchflytt? 

Om ena laget vill flytta matchen men andra laget vill spela den, behöver ni åka till planen och avgöra där. Det är då upp till domaren att avgöra huruvida planen är spelbar eller inte. (förutsatt att kommunen inte stängt av den).

Om domaren avgör att planen är för hal att spela på, blir matchen uppskjuten. Domaren kommer att rapportera in det till oss och vi kommer ta hand om matchen under nästa vecka.

Observera att domaren ändå har rätt till en viss del av betalningen om matchen ställs in på plats. Hemmalaget betalar som vanligt.

Domare

GLÖM INTE DOMAREN! Om ni kommer överens i förväg att flytta matchen, glöm inte bort att informera domaren också. Helst via SMS, ni hittar domarens kontaktuppgifter i Fogis och via stff.se genom att klicka in på er match.

Domaren har rätt till en viss del av betalningen om matchen ställs in samma dag. Om domaren får info senast dagen innan att matchen är framflyttad behöver hemmalaget inte betala domaren.

Vi hoppas att vädrets makter är med oss och att många får en bra spelbar plan till helgen.