Futsalsvep – framgångar för Stockholmslag

Det var flera futsallag från vårt distrikt som visade framfötterna den gångna helgen. Skogås-Trångsunds FF:s P17 vann USM när finalspelet avgjordes i Helsingborg och Hanviken kom trea. På flicksidan tog även Stureby FF hand om bronsmedaljerna. Söder Futsal och Sickla IF:s herrlag samt Vallentuna BK Damfotboll vann sina kval.

Skogås-Trångsund mötte Laxå IF i finalen. Lagen stötte på varandra redan i finalspelets gruppspel, den gången blev det 6-5 till Huddingelaget. I finalen skrevs segersiffrorna till 7-4. Semifinal mot Skyllberga IK var den resultatmässigt jämnaste matchen på väg till guldet, då det krävdes förlängning för att skilja lagen. Hanvikens SK följde upp med att bärga bronset efter seger med 3-0 mot Skyllberga.

På flicksidan var Stureby FF nära att nå finalen. Det blev uddamålsförlust mot IFK Östersund i semin. Laget repade mod trots den knappa förlusten och tog tredjeplatsen efter ett sent avgörande mot IFK Kumla. Läs om finalspelet på svenskfotboll.se

Kvalen för seniorlagen är också färdigspelade. Vallentuna BK DF vände ett 0-1-underläge mot New Mill FC till seger med 3-1 och kvalificerade sig till RFL.

Även två herrlag lyckades ta steget upp en division. Söder Futsalclub vann kvalgrupp 1 till div. 1 efter en övertygande seger med 10-1 mot IF Tunabro i den avgörande matchen. 

I grupp 3 kunde även Sickla IF fira sitt avancemang. Med två sena mål mot Trosa-Vagnhärad skrevs segersiffrorna till 6-4.

Rönninge Salems FF får ta nya tag nästa år. I grupp 2 förlorade laget båda sina matcher.

Djurgårdens IF missade avancemanget till SFL med minsta möjliga marginal. Stockholmarna hade samma poäng och målskillnad som FC Real Internacional, som bärgade andraplatsen, men gjorde färre mål. Läs om kvalet på svenskfotboll.se

I kampen om SM-gulden för damer förlorade både Djurgården och Hammarby det första semifinalmötet, båda lagen med tremålsmarginal mot Borås respektive Gais. Den 25 mars är det dags för returmöten.

Herrarna har haft landslagsuppehåll och avslutar SFL på söndag den 19 mars.

Läs vårt tidigare svep om futsal