Förberedd inför seriestarten? – digitala spelarförteckningar införs

Den stora nyheten och till mångas lättnad införs digitala spelarförteckningar i alla våra serier från 13 år och uppåt. Du ska INTE skriva ut någon spelarförteckning och lämna över till domaren, utan allt måste bara vara korrekt ifyllt i Fogis till klockslaget när matchen ska starta. Inför seriestart har vi även gjort en sammanställning med saker att tänka på när det är dags för att spela match.

Digitala spelarförteckningar

För att detta ska funka så smidigt som möjligt finns nu en mobilanpassad version av Fogis. 

Följande krav finns för en ifylld spelarförteckning:

  • Samtliga spelare som ska delta i matchen måste registreras

  • Alla spelarna måste ha ett unikt nummer

  • Varje lag ska ha en markerad lagkapten

  • Varje lag måste markera en för spelarförteckningen ansvarig person. Det ska vara en av spelarna eller ledarna som är uppsatt på aktuell spelarförteckning. 

OBS! Det finns ingen möjlighet att lämna en papperskopia eller en handskriven spelarförteckning till domaren.

Ett tips är att se till så att det alltid är någon på matchen som har inloggning till Fogis och kan uppdatera spelarförteckningen i sista stund. Om du behöver en inloggning kan klubbens föreningsadministratör för Fogis ordna det.

Kom ihåg! Information i samband med match

Det är inte bara spelarförteckningen som ett lag behöver få ordning på inför en match, det finns en hel del annat att tänka på inför, under och efter. Vi har gjort en sammanställning med information som vi har kallat "lagledarinformation". Vad gör vi om vi inte kan spela en match, kan vi använda digital domarersättning, vad gäller om lagen har samma tröjfärg, har spelarna och ledarna någon försäkring, vad ska vi tänka på om vi vill filma en match? Det mesta går att hitta i "lagledarinformationen"!