Utvecklingsläger för 110 spelare

Inom ramen för ”Spelarutbildning – en helhet” arrangeras fem Utvecklingsläger under Kristihimmelsfärdshelgen den 18-21 maj. Lägren är en aktivitet för distriktslag för spelare 15 år och på lägret i Katrineholm deltar fem lag från Stockholm; två flicklag, två pojklag och ett Future Team lag för pojkar. Sammanlagt 110 spelare från Stockholmsfotbollen får möjlighet till spelarutbildning under helgen.

Jessica Höglander är spelarutbildare på flicksidan och tillsammans med sitt ledarteam bestående av Lag blå: Per Börjegren, Elin Borg och David Edberg samt Lag Röd: Moa Hedell, Kristin Oscarson och Julie Rytterlund, leder hon Stockholms trupp med 40 utespelare och fyra målvakter från 16 unika föreningar.

Spelarna har förberett sig genom två träningsmatcher och Jessica är förväntansfull inför helgens Utvecklingsläger.

- Det är första gången vi åker på läger med F08 och både jag och ledarteamen ser mycket fram emot att få arbeta tillsammans med spelarna under dessa dagar, säger Jessica. 

Emil Grändås är spelarutbildare på pojksidan och hans ledarteam består av Lag
Blå: Alni Sharifpour, Sebastian Björk och Max Brådhe (målvakter), Lag Röd: Claudio Pereyra Suarez, Felix Engfeldt och Fredrik Björnsby (målvakter) samt Future Team: Adam Stevens, Albin Brandt och Abdallah Sharif (målvakter).

På pojksidan åker Stockholm med tre lag bestående av 60 utespelare och sex målvakter från 16 unika föreningar. Ett av lagen som åker är ett Future Team vilket innebär att det är spelare uttagna som inte kommit lika långt i sin biologiska mognad. Läs mer om Future Team här.

Emil berättar om lagens förberedelser.
- Vi har under våren jobbat hårt för att få ihop våra grupper och ser mycket fram mot att ha spelarna under en längre tid och komma dem lite närmare. Extra kul i år är att vi alla kan vara på samma ställe. Förra året var vi på olika platser med våra lag. Det kommer göra mycket för spelarnas gemenskap.

Under lägret arrangeras två matcher och tre träningar per lag på både flick- och pojksidan. Externa aktiviteter äger också rum, ungdomsförbundskaptenerna (flick: Lotta Hellenberg och pojk: Axel Kjäll) kommer att hålla en föreläsning för spelarna. Distriktsförbundskaptenerna får möjlighet till fortbildning av de nationella fotbollsutbildarna på plats under lägret.

Deltagande distrikt på respektive läger: 

  • Norr: Jämtland/Härjedalen, Medelpad, Norrbotten, Västerbotten, Ångermanland 
  • Mitt: Dalarna, Gestrikland, Hälsingland, Uppland 
  • Öst: Gotland, Stockholm, Södermanland, Värmland, Västmanland, Örebro Län 
  • Väst: Bohuslän, Dalsland, Göteborg, Västergötland  
  • Syd: Blekinge, Halland, Skåne, Småland, Östergötland 

Not: Stockholm, Göteborg, Västergötland och Skåne har två lag med för både flickor och pojkar och Stockholm har även ett Future Team-lag för pojkar 

Stockholms trupper:
Flickor
Pojkar