Ny digital föreläsningsserie!

Stockholms Fotbollförbund och Folksam presenterar en digital föreläsningsserie: ”Learning Lunches”. Tillsammans erbjuder vi lunchföreläsningar om viktiga ämnen för ledare som våra initierade föreläsare berättar om. Målgruppen är ledare inom flick- och damfotbollen och föreläsningarna äger rum lunchtid fyra torsdagar i februari.

Folksam är idrottens försäkringsbolag och försäkrar merparten av idrottare i en mängd olika specialidrottsförbund, till exempel inom fotboll, skidor och ridsport.

- Vi har lång erfarenhet av att jobba för ett hållbart idrottande genom hela livet och vi är glada att vi tillsammans med Stockholms Fotbollförbund kan möjliggöra Learning lunches som leder till att vi får fler ledare och spelare, säger Lena Lindqvist, kundansvarig på Folksam Idrott och Hälsa.

Program
2 feb – Mens och prestation med Cecilia Fridén
9 feb – Psykisk hälsa med Mikaela Bischoff & Erica Hellberg
16 feb – Återhämtning med Mikaela Bischoff & Erica Hellberg
23 feb – Knäkontroll med Annica Näsmark

Föreläsningarna är kostnadsfria och anmälan sker här (klicka på respektive datum).

Presentation av föreläsarna

Cecilia Fridén 
Docent, leg fysioterapeut, idrottslärare 
Cecilia är idrottslärare, docent i fysioterapi och universitetslektor vid Karolinska institutet. Undervisar på fysioterapeutprogrammet och forskar om fysisk aktivitet och träning som prevention och behandling för olika tillstånd och diagnoser. Hon har även lång erfarenhet som ledare i fotboll. Cecilia kommer hålla i föreläsningen om mens och prestation. 

Mikaela Bischoff 
PT, Hälsopedagog och Fystränare Tyresö FF 
Mikaela är hälsopedagog, personlig tränare och fystränare på flick- och damsidan i Tyresö FF. Mikaela driver ett eget företag där hon stöttar kvinnliga idrottare till en hälsosam och hållbar karriär. Därtill arbetar Mikaela med rådgivning inom idrottspsykologi och kost. 

Erica Hellberg 
Idrottspsykologisk rådgivare i Linköping FC och Linköping Hockey 
Erica är idrottspsykologisk rådgivare i damallsvenska klubben Linköping FC. Hon arbetar som idrottspsykologisk rådgviare Linköping hockey clubs akademiverksamhet, samt med ledarutbildning i hockeyklubbens ungdomsverksamhet. Därtill är Erica grundare av ”Inte min match” som arbetar med att utbilda idrottsföreningar till att bli ett bättre stöd för barn som växer upp i hem med missbruk, psykisk ohälsa eller våld. 

Mikaela och Erica leder tillsammans föreläsningar om psykisk hälsa samt om återhämtning. 

Annica Näsmark 
Fysioterapeut och sjukgymnast i damlandslaget 
Annica är fysioterapeut på Capio Artro Clinic och sjukgymnast för det svenska damlandslaget i fotboll. Hon har kallats knäkontrollens urmoder och har sedan 2005 arbetat för skapandet av vad idag referats till som knäkontroll och uppdaterade knäkontroll+.  

Läs mer om Folksams Råd och Vård för idrottsskador 

Vid eventuella frågor, kontakta: