Se vilka lag som möts i Junior- och Veteran-DM

Sakta men säkert börjar vi närma oss fotbollssäsongen! Även om termometern inte visade något tecken på det i morse så viskar ändå lottningen i våra cuper för juniorer och veteraner att våren börjar nalkas.

Det var en ny lottningsprocedur som genomfördes i Stockholms FF:s lokaler när de anmälda lagen i cuperna skulle få sina motståndare tilldelade. Tidigare har lottningen gjorts med vikta lappar, men inför årets säsong har nyinköpta kulor införskaffats för att utveckla lottningsförfarandet. I framtiden hoppas vi även på att göra det till ett direktsänt evenemang.

I distriktsmästerskapet som hade premiär förra året, de för veteranerna, anmälde sig i år 32 lag, en ökning med sex lag. Noterbart är att finallagen från debutåret, Långholmen FC och Ängby IF, hittas på varsin sida av slutspelsträdet även i år. Det har varit fri lottning och inga lag har seedats efter tidigare prestationer. Kanske får Ängby chans att ta revansch någon gång i oktober när årets DM-final avgörs? Läs om finalen 2022!

Junior-DM för flickor vanns ifjol av IF BP efter en klar seger mot Älvsjö AIK. Till årets upplaga är inte BP ett av de 15 lag (lika många som 2022) som anmält sig, utan vi kommer att få se en ny förening som ståtar med pokalen.

Pojkarnas DM vanns 2022 för första gången av Älta IF efter att ha besegrat Reymersholms IK med 5-2. De regerande mästarna är ett av tolv lag som går direkt in i sextondelsfinalen, medan förra årets tvåa lottades in till åttondelen. Totalt är 22 lag anmälda, tre lag fler jämfört med förra året.

Lottningen kommer att synas på hemsidan under helgen, men går att läsa som pdf-fil här nedan.

J-DM Flickor 2023.pdf
J-DM Pojkar 2023.pdf
Veteran-DM 2023.pdf

Vid eventuella frågor, kontakta: