Utbildning av FU IF

Efter ett bra mottagande av konceptet FU IF (Fotbollsutvecklare i förening) på konferenser och informationsmöten, har Stockholms Fotbollförbund genomfört den första utbildningsomgången av FU IF i Svenska Fotbollförbundets lokaler. 

Deltagarna välkomnades av Elias Mineirji, Gruppchef Nationella Fotbollsutbildare hos SvFF, medan StFF:s fotbollsutvecklare Mats Lundholm och Jamshid Masori var utbildare under dagen. Det bjöds på intressanta diskussioner och kortare besök av SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand, herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson och tidigare landslagsspelaren Kim Källström. Även StFF:s fotbollsutvecklare Kicki Bellander deltog och tyckte det var en dag med många goda samtal och att utbildningen i sig var väldigt bra helt enkelt. 

I utbildningen FU IF ingår ämnen så som spelarutbildningsplan, relationskompetens, tränings- och matchbesök, ledarsamtal och feedback för att på bästa möjliga sätt som FU IF kunna stötta ledarna i ens egen förening.

Mats Lundholm vill lyfta fram räckvidden med utbildningsomgång ett, då alla deltagare på kursen är från unika föreningar för att på så vis nå ut till så många föreningar som möjligt. Jamshid Masori fyller på genom att påpeka att detta bara är en början för de som vill gå en FU IF utbildning hos StFF. Alla som vill genomföra utbildningen ska ges möjligheten, antingen på dagtid eller under en helg. Ytterligare utbildningsomgång utlovas i höst.

Är du intresserad av att gå FU IF utbildningen? Förankra det hos din förening och anmäl dig genom intresseanmälan här.

Vid vidare frågor, kontakta gärna: