Kvartsfinallottning och cupsvep

Den ständigt återkommande vintern har skapat problem för genomförandet av årets cupspel. Något som har gjort att cuperna inte kommit lika långt som planerat. Men vägen fram till finalen i Stockholm Cup är nu lottad och klar. Se vilka lag som möts och kolla hur det går i våra cuper.

Efter de förra upplagorna av våra seniorcuper som startade med ett gruppspel för alla lag i och med att pandemin försköt seriestarten, liknar den innevarande cupsäsongen en mer ”normal” tävling. 

B-gruppen (herrar div. 4–7) i Stockholm Cup började med utslagsmatcher efter seriespelet avslutats hösten 2022 och har fortsatt med det under vintern/våren 2023. A-gruppen (herrar allsv.–div. 3) har som tidigare genomfört ett gruppspel, men i år spelar gruppsegrarna kvalmatcher för att nå kvartsfinalerna som nu är lottade.

153 lag anmälde sig, uppdelade på 38 i A- och 115 i B-gruppen. Det var ett lag från sjuan som hankade sig kvar ända till slutomgången i B-gruppen. Tullinge BK klarade av fyra motståndare från div- 5–7, innan div. 4-laget Norrtulls SK blev för svåra. Innerstadslaget vann med hela 10–2 och har den imponerande målskillnaden 49–6 på fem cupmatcher!

De lägst rankade lagen som fortfarande är kvar i cupen är div. 6-lagen FK Bromma och Marockanska FC. Bromma är klart för kvartsfinal, medan Marockanska måste besegra förra årets finalist, Skå IK & Bygdegård, för att nå lika långt. FKB har bland andra slagit ut nykomlingen i div. 3, Rinkeby United, med 7–3. 

Titelförsvarande Tyresö FF (4) kommer inte få höja pokalen i höst. Enskede IK (2) blev för svåra i gruppen och efter 3–1 mot Brandbergens IF (3) i kvalmatchen är div. 2-laget klart för kvartsfinal.

Kvartsfinallottningen

Åkersberga FC (4) – Huddinge IF (2)
FK Bromma (6) – Viggbyholms IK (2)/Karlbergs BK (2)
Marockanska FC (6)/Skå IK & Bygdegård (5) –  Norrtulls SK (4)
Enskede IK (2) – Nacka FC (2)/Vendelsö IK (3) (vinner Vendelsö mot Nacka har Vendelsö hemmaplan mot Enskede)

Resultat från de olika grupperna hittar du här! (klicka på rubriken Stockholm Cup)

Victoria Cup

Eftersom det inte har varit något gruppspel i Victoria Cup är lottningen av de 60 anmälda lagen fram till finalen redan verkställd. Sju av åtta kvartsfinallag är klara och det åttonde kan bli en riktig cupskräll. Årsta FF som slutade sist i damer 5 C förra året har slagit ut två div. 3-lag på vägen fram till åttondelsfinalen mot Boo FF (1). Om fyra straffar räcker för ÅFF:s unga lag (laget består av spelare 15-18 år) mot laget som förra året kvalade till Elitettan får vi besked om den 3 maj när den tidigare uppskjutna åttondelsfinalen spelas.

Stureby SK är det lägst rankande laget som hittills har nått längst. Även om man inte alltid vet vilka spelare lagen ställer upp med så sticker segern med 5–2 mot Elitettanlaget Bollstanäs SK ut. Div. 3-laget tar sig nu an Segeltorps IF (1) i kvarten, segraren där får eventuellt möta damallsvenska Djurgården.

Se lottningen och resultat!

Junior-DM

I JDM för flickor har det bara spelats en match hittills. Förra årets finallag, Älvsjö AIK, förlorade mot Djurgårdens IF med 1-5. De övriga matcherna är planerade att vara färdigspelade innan april månads utgång. IF BP som vann i fjol är inte anmälda vilket innebär att det blir två nya lag i årets final.

Se lottningen och resultat!

I pojkarnas JDM är sextondelsfinalerna genomförda. Älta IF som vann förra året besegrade Skogås-Trångsund och hoppet om ett nytt cupguld lever. Förra säsongens andra finallag, Reymersholms IK, möter Norrtulls SK i sin första match. Ett malmderby, Södermalm mot Norrmalm. Enligt planeringen ska åttondelsfinalerna vara genomförda innan månadsskiftet april/maj.

Se lottningen och resultat!

Veteran-DM

Antal anmälda lag har ökat från 26 till 32 i DM:et för våra äldre spelare. Trots vanskligt väder i början av april lyckades fyra av fem matcher att genomföras. Övriga sextondelsfinaler är inlagda och ska vara genomförda innnan april månads utgång. Då spelar förra årets finallag, Långholmen FC och Ängby IF, sina första matcher. 

Se lottningen och resultat!