Föreningscertifikat för spel i S:t Eriks-Cupen

På årsmötet 2022 beslutades enhälligt att alla klubbar med lag i S:t Eriks-Cupen ska skriva under föreningscertifikatet varje år i samband med anmälan. Om man inte skriver under får föreningen inte delta i S:t Eriks-Cupen. Certifikatet kan ses som en överenskommelse mellan klubbar.

Bakgrund

Föreningscertifikatet för S:t Eriks-Cupen har funnits i över 10 år. Från början innehöll det Spel- och startgaranti, Nolltolerans och riktlinjer kring värvningar. 

Sen några år tillbaka är värvningsförbudet bortplockat ur certifikatet och det har istället blivit en tävlingsregel. Bra så, men samtidigt urholkades certifikatet något och med åren har diskussionerna kring övriga punkter svalnat.

Föreningscertifikatet var något som uppmärksammades av BUK (Barn- och Ungdomskonferensen) 2021. Där diskuterades certifikatet utifrån ”utveckla eller avveckla”. Det enhälliga svaret blev utveckla.

Det har nu gjorts och på årsmötet 2022 klubbades ett nytt certifikat med uppdaterade punkter igenom. Ett enhälligt årsmötesbeslut säger nu att alla klubbar med lag i S:t Eriks-Cupen måste skriva under ett certifikat och skicka in till förbundet inför varje säsong. Om inte det görs får lagen helt enkelt inte delta i S:t Eriks-Cupen.

Fylla i certifikatet

Anmälningstiden för S:t Eriks-Cupen är december månad. Sista anmälningsdag är den sista december.

Senast söndagen den 15 januari behöver det underskrivna certifikatet ha skickats in till StFF.

Gör så här:

 • Du ska fylla i tre saker innan du skriver ut certifikatet. Ladda ner certifikatet som en word-fil 
 • Skriv i föreningens namn där det står "Fyll i föreningens namn"
 • Gå längst ner till höger i dokumentet och fyll i ort och datum
 • Skriv ut dokumentet
 • En firmatecknare skriver under dokumentet på avsedd rad
 • Scanna in och skicka till Stockholms FF eller
 • Lägg ett underskrivet exemplar på posten till adress:
  • Stockholms Fotbollförbund
  • Box 1349
  • 171 26 Solna

Den nedersta punkten är ”årets punkt”. Den kan komma att bytas ut inför säsongen 2024, allt för att hålla certifikatet levande och aktuellt.

Spridning av budskap – internt

Syftet med certifikatet är att få till en bra utvecklande miljö för alla barn och ungdomar som spelar i S:t Eriks-Cupen. Därför är det viktigt att så många som möjligt känner till och får information om vad som står i certifikatet. Det är inte meningen att certifikatet ska skrivas under, skickas in, för att sen hamna i arkivet.

Alla klubbar bör ha någon form av process för att sprida budskapet internt, till både ledare, spelare och föräldrar.

Spridning av budskap – externt

Som hjälp har vi tagit fram en affisch som kan printas ut och sättas upp på er hemmaplan. Informera om de tre punkterna vid föräldramötet och föreningsträffar. Här hittar du affischen, som går att hitta på sidan om föreningscertifikatet. Följ beskrivningen hur du gör att byta namn och den ena loggan.

Längst ner på affischen finns en QR-kod. Om du scannar koden kommer du till föreningscertifiksidan.

Lycka till och väl mött på planerna under säsongen 2023.

Stockholms Fotbollförbund

Vid eventuella frågor, kontakta: