Avslutning för Empowering Leaders

Onsdagen den 16 november var det dags för den sista träffen i mentor/adept-projektet Empowering Leaders, vars syfte är att stärka tjejer i deras tränarroll. Under året har adepter och mentorer haft kontinuerliga avstämningar och fått besöka varandras miljöer samt lyssnat på intressanta föreläsningar. Välkommen att anmäla dig till nästa års projekt.

Under året har adepter fått lyssna till olika föreläsningar av mentorerna:

  • Jackie Bachteler - Verktyg för att öka spelares spelförståelse i träning
  • Caroline Sjöblom - Arbetssätt inför och under samling för F19-landslaget
  • Malin Ericsson - Hennes resa som tränare/heltidsanställd inom fotboll

’’Jag och Kristin har haft ett stort utbyte av varandra under detta år. Jag har efter våra samtal reflekterat mycket över mitt ledarskap och växt av att vara mentor. Vi har utöver våra träffar och samtal, skapat och hållt i en föreläsning på en nätverksträff för kvinnliga tränare. Känslan under och efter är inte mentor-adept utan två kollegor som samarbetar och lär utav varandra.’’

/Jessica Höglander, mentor

"Det har varit väldigt lärorikt att ta del av mentorns erfarenhet inom de utmaningar jag sått inför under året. Även om det inte alltid fanns en klar lösning eller självklart svar, har det varit skönt att få ventilera och bolla med någon som kan förstå vad man går igenom i sin tränarroll.”

/Tova Källström, adept

Den gemensamma avslutningen innebar att Yvonne Ekroth, landslagschef U23-Flick, höll i en föreläsning om hennes karriär, lärdomar utifrån den och tankar inför framtiden.

"Det var otroligt inspirerande när Yvonne pratade om vikten av att fortsätta vilja utveckla  och utbilda sig själv för att känna sig trygg i sin ledarskap och för att öka sitt självförtroende, våga visa sig vara sårbar och att du inte alltid behöver kunna ’allt’ och det är fullt okej. Att du vågar ställa krav på din omgivning och ibland behöver säga nej. Hon stärkte både adepter och mentorer utifrån hennes resa i att vara vara sanna mot oss själva, våra värderingar och det vi tror på. Stort tack Yvonne!"

/Sara Olsson, mentor och projektledare

Utöver Yvonnes föreläsning fick adepter och mentorer reflektera hur de utvecklats under året, projektet samt diskutera inför framtiden för hur vi ska få unga kvinnliga ledare att fortsätta vilja vara ledare.

Vi kommer att starta upp en ny upplaga av Empowering Leaders 2023. Är du intresserad av att vara adept?

Förväntningar på dig som adept:

  • Adept är aktiv tränare under 2023
  • Adept har en hög ambition med sitt tränarskap
  • Adept är aktiv i sin kommunikation med sin mentor och drivande i sitt ’’adeptskap’’
  • Du är mellan 17-24 år

Välkommen att höra av dig till Wilma Wärulf där du berättar lite om dig själv.