Ny säsong, nya Grönt Kort!

Grönt Kort för Fair Play är ett initiativ som genomförs tillsammans med StFF:s samarbetspartner Folksam för att lyfta fram och visa på alla goda föredömen som finns inom barn- och ungdomsfotbollen. Inom ett par veckor är det seriestart i S:t Eriks-Cupen och snart skickas Grönt Kort ut till lagens kontaktpersoner.

Kortet är matchens Fair play-pris och går till en spelare i varje lag som utmärkt sig på ett schysst sätt. Den som får kortet har utmärkt sig lite extra.

Som ledare kan det vara svårt att hinna se vilken spelare i motståndarlaget som lever upp till kriterierna. Ett tips kan därför vara att ge en förälder på plats, i uppgift att utse en schysst spelare eller ta hjälp av motståndarnas ledare för att utse en spelare. Om ingen spelare har utmärkt sig på ett schysst sätt, kan kortet delas ut till en spelare som ofta lever upp till kriterierna för Grönt Kort.

Grönt Kort för Fair Play delas ut vid alla matcher i S:t Eriks-Cupen i åldrarna 8-14 år. 

Läs mer om Grönt Kort för Fair Play här.

Kort skickas ut i början av april till lagens kontaktpersoner inför seriestart samt påfyllning i början av augusti. Saknar ni kort, hör av er till StFF:s kansli.