F05:s semifinal på Stadion

På onsdag intar StFF:s distriktslag flickor födda 2005 självaste Stockholms Stadion för semifinal mot Småland i Distriktsungdomsturneringen Cup Kommunal. Fotbollsutvecklare Sara Olsson berättar om förutsättningarna inför drabbningen.

Motståndarna
”Småland vann Grupp B Södra och gick således upp i A-gruppen. Där slutade de tvåa efter Göteborg efter en uddamålsförlust och vann över Värmland med 7-3. Småland ställdes därefter i kvalmatch mot Blekinge, en målrik match där Småland tillslut vann efter förlängning med 6-4. Ett bra lag som gjort starka resultat genom turneringens gång och vi förväntar oss så klart en tuff match.”

Förberedelser
”Vi har fått mycket tid tillsammans med spelarna under respektive gruppspel samt samlingarna inför. Det har under resans gång varit viktigt för oss att skapa ett klimat där spelarna ska våga ta fram det de är bra på och att de ska göra varandra bra. Vårt arbetssätt är anpassat efter att låta spelarna vara kreativa utan att följa ett klart facit, där vi såklart framfört verktyg och enkla principer för hur vi på StFF tror att vi ökar chanserna att prestera både som grupp och individ.

I o m att det är mitt i säsong har vi valt att inte ha någon förberedande samling inför semifinalen, utan känner oss trygga med att spelarna får bra matcher i sina hemmiljöer. Vi kommer på semifinal-dagen hinna med kort analys av motståndarna, men i huvudsak fokusera på vår prestation inför matchen. Även om vi är väldigt nöjda över tidigare prestationer i gruppspel 1 och 2, kommer vi att fortsätta fila på detaljer och såklart uppmana spelarna att njuta av att få spela en semifinal i DUT:en - dessutom på hemmaplan!”

Semifinalen sänds i appen Min Fotboll

Matchfakta inför semifinalen

Stockholms trupp

Matchprogram.pdf

Flickfinalen spelas under årets riksläger den 29 juni.