Nyanställningar presenteras

StFF har glädjen att meddela att de två utlysta tjänsterna nu är tillsatta. Suhel Youssef är vår nya domarkonsulent och Jamshid Masori tillträder tjänsten som fotbollsutvecklare/projektledare. Varmt välkomna till StFF!

35-åriga Suhel Youssef är sedan tidigare ordförande i StFF:s domarkommitté och får nu möjligheten att hantera domarfrågor på heltid i och med sin nya roll som domarkonsulent. Suhels tjänst är delvis ny hos StFF.

Tävlingschef Björn Eriksson förklarar.
- Under många år har det varit hårt tryck på domarkonsulenterna och vi har hållit näsan över vattenytan. Vi tillsätter domare till runt 25 000 matcher, utbildar årligen över 3 000 domare och varje år är det ca 800 domare som ska löptestas och skriva regelprov. Till det kommer återbudshantering och rätt många domarrapporter samt domarobservationer som ska hanteras. Väldigt lite tid har blivit över till utveckling.

- I och med att vi får chansen att utöka antalet domarkonsulenter på kansliet, ser vi fram emot att kunna arbeta mer med domarutveckling. Suhel blir en viktig del i det arbetet. Vi hoppas kunna komma närmre våra domare, stötta dem bättre, erbjuda mer fortbildning och behålla samt rekrytera fler domare tack vare denna tjänst.

Suhel har dömt fotboll sedan 2005.
- Jag har dömt många år i herrarnas division 2-3 där jag fortfarande huserar, men har även ett antal matcher i herrarnas division 1 i bagaget. Dessutom har jag delat ordförandeskap i domarkommittén och tränar min dotters fotbollslag för flickor födda 2014.

- Mitt liv har kretsat runt fotbollen sen barnsben. Ett mål jag har är att vara ledig i några månader för att åka runt i olika länder och se en match på en ny arena varje vecka. Men det behöver du inte berätta för min nya arbetsgivare, skrattar Suhel.

Sedan 2014 arbetar Suhel som inköp- och logistikansvarig på KARL STORZ Endoskop.
- Företaget tillverkar och säljer medicinteknisk utrustning och är specialiserade på endoskopisk utrustning, det som också kallas titthålskirurgi. Jag har trivts bra i mitt arbete, men det är fotbollen jag brinner för mest i livet. 

Vad har du för tankar om din nya tjänst?
- Jag hoppas att jag kan tillföra en hel del nya idéer och projekt som ska gynna våra domare på alla nivåer. Våra yngsta breddomare ska vi värna om eftersom Stockholmsfotbollen stannar utan dem. 

- Jag ska dessutom komma in och hjälpa till att avlasta den arbetstyngda domaravdelningen och förväntar mig att lära mig mycket av domarkonsulenterna Björn, Peter och Emma. Jag vill ha en större insyn och förståelse för varför olika saker fungerar på det sättet som de gör idag.

Björn Eriksson är nöjd med rekryteringen.
- Vi känner att vi har knutit till oss en person som brinner för både utveckling och domarskap, men som samtidigt kommer att klara av den administrativa delen av denna tjänst på ett utmärkt sätt. Suhels bakgrund och personlighet känns som 100 procentig match med det vi vill uppnå med denna tjänst.

Efter sommaren är också StFF:s nya fotbollsutvecklare/projektledare Jamshid Masori på plats.

Efter det omfattande projektet med SUB (Spelarutbildning en helhet) 2.0, revisionen av svensk förbundsfotboll för barn och ungdomar, tillför svensk fotboll resurser och bygger delvis om organisationen i syfte att nå fler, öka den uppsökande verksamheten och så långt det är möjligt ”omvandla administrativa kronor till fotbollskronor”. Ett led i detta är t ex en fördubblad NaFu-organisation (Nationella fotbollsutvecklare) en annan är satsningen på fotbollsutvecklare i förbund och förening (FU IF). Målet är en fotbollsutvecklare i eller knuten till varje förening!

Kenneth Öberg är chef för StFF:s fotbollsavdelning och förklarar behovet av nyrekryteringen.
- Arbetet med detta har under våren 2022 startat på nationell nivå och för att vara redo för implementeringen har vi anställt Jamshid Masori för att från vårt distrikt och i samverkan med NaFU/SvFF leda, utveckla och driva arbete med att på bästa sätt nå hela vägen ut till föreningsledarna med de utbildnings- och utvecklingsmaterial, projekt och insatser som utvecklar svensk fotbolls barn- och ungdomstränare. Jamshid kommer parallellt driva flera utvecklingsprojekt på sport- och utvecklingsavdelningen samt ha ett extra öga på flick- och damfotbollen, jämställdhet och jämlikhetsfrågor.

Jamshid Masori är 34 år och har en minst sagt spännande internationell bakgrund.
- Jag har arbetat på Migrationsverket, primärt som handläggare med Dublinförordningen, som är den EU-lag som fastslår vilken medlemsstat som ska pröva en asylansökan. Men under min tid på myndigheten fick jag möjligheter att arbeta på olika enheter med diverse frågor, bl a med verksamhetsutveckling i utredningsförfarandet för ansökningsenheter och fick intern utbildning i caseskrivning och mediahantering. 

- Dessutom har jag arbetat på UNHCR i Jordanien med vidarebosättning av syriska flyktingar till USA. Därutöver har jag arbetat som konsult och projektledare för en tankesmedja i Jordanien. I Sverige har jag även arbetat inom civilsamhället med integration för organisationen Kompis Sverige som skapar möten mellan nya och etablerade svenskar och för inkludering av barn samt för organisationen Passalen som arbetar för inkludering av unga med funktionsvariation i fritidsaktiviteter.

Jamshid är verksam som tränare i Hanvikens damlag samt har verkat som fotbollsutvecklare i bl a Jordanien och Kenya.
- Jag har nog vad många skulle klassa som en okonventionell bakgrund inom fotbollen. Jag spelade själv fotboll och har min moderklubb i Haninge. Som tränare började jag som ansvarig för de nystartade futsallagen för dam och herr på mitt universitet i England för många år sedan.

- Som fotbollsutvecklare i Kenya gavs jag möjligheten att inte bara vara tränare för ett duktigt U18-lag, men också vara med och vidareutveckla en fotbollsakademi i Nairobi där spelare och ledare gavs möjligheter till att utmana sina förhållningssätt på och utanför fotbollsplanen.

- I Jordanien var jag med och utvecklade ett heltäckande fotbollsprogram där pojkar och flickor från rurala områden gavs möjligheter att spela fotboll samt studera engelska och andra kulturer. Första säsongen slutade med en resa till Brighton i England där U15-laget för första gången fick åka utomlands och vara på fotbollsläger, medan vi ledare fick en inblick in i Brighton & Hove Albions akademiverksamhet.

Jamshid fortsätter.
- Syftet med mina uppdrag i Kenya och Jordanien var utöver fotbollsutveckling att integrera barn- och ungdomar från olika socioekonomiska bakgrunder och utmana könsroller. I Sverige har jag varit verksam som tränare i Karlbergs BK, IFK Haninge och är numera i Hanvikens SK sedan 2019 där jag är chefstränare för dam- och flicksektionen.

Vilka förväntningar har du på din nya tjänst?
- Jag hoppas komma in med nya perspektiv och tankar om fotbollsutveckling i Stockholmsområdet. Fotbollen i Stockholm har kommit långt de senaste åren tack vare StFF, men jag ser fram emot att vara med och ta den till nya höjder. Jag förväntar mig att utmanas som ledare och kollega. Jag tror starkt på kompetensutveckling och ser fram emot att få lära mig av mina medarbetare och alla föreningar jag kommer i kontakt med!

Jamshid avslutar med några visdomsord.
- Jag ser mig själv som en student av idrotten fotboll och tycker att lagidrott är ett fantastiskt verktyg för att förbereda människor, allra främst, barn och unga om de utmaningar som vi alla möter i våra liv. Livet handlar som i fotbollen om att göra det mesta av en möjlighet. Alla ges inte samma förutsättningar och möjligheter, därför är det av extra vikt att de av oss som ges möjligheter, gör sitt yttersta för att bidra till påverkan. I slutändan tror jag vi alla vill samma sak, vilket är bättre, fler och mer inkluderande fotbollsmiljöer där alla kan finna sin plats. 

Kenneth Öberg blir Jamshids chef hos StFF och han strör idel lovord över sin nyanställda medarbetare.

- I Jamshid får StFF kombinationen av en utåtriktad kommunikatör och en strukturerad samordnare med en härlig personlighet och stor drivkraft att göra skillnad för fotbollen på bred front!

Vi ser fram emot att ha Suhel och Jamshid på plats hos StFF i Solna - vilket sker i augusti.