StFF söker Fotbollsutvecklare för tränarutbildning

I samband med att svensk fotboll utvecklar och sjösätter den nya tränarutbildningen inför 2023 samt för att kunna utbilda fler tränare i distriktet på bästa sätt söker Stockholms Fotbollförbund ytterligare en Fotbollsutvecklare med inriktning på tränarutbildning.

I rollen ingår att administrera, driva, leda, utveckla, samt följa upp förbundets tränarutbildning i alla dess delar.

Vi tror att en bakgrund som tränarutbildare, tränare eller sportchef på olika nivåer är passande liksom erfarenhet från den senaste tränarutbildningen, spelarutbildning, föreningslivet och projektledning.

Egenskaper vi tror är viktiga för rollen är driv, strukturerad, positiv, kommunikativ och nätverkande liksom förmågan att kunna möta tränare och föreningsledare på flera och olika nivåer. Ambassadörskap för förbundet är centralt.

Var med och bidra till att uppnå svensk fotbolls och Stockholms Fotbollförbunds vision:

"Så många som möjligt – så länge som möjligt – i en så bra verksamhet som möjligt."

Arbetsbeskrivning

Fotbollsutvecklaren arbetar i team med ytterligare en fotbollsutvecklare för tränarutbildningen samt tillsammans med 6 andra fotbollsutvecklare på avdelningen och ytterligare ca 20 personer på kansliet i Solna. Fotbollsutvecklaren förväntas att både i team och självständigt samt uppsökande driva området Tränarutbildning mot ett brett spektrum av föreningar och tränare.

Allt från utbildning- och informationsfrågor, event, punktinsatser till längre projekt. T ex att arrangera, planera och koordinera tränarutbildningar (och till viss mån förbundets fortbildningar) både centralt och hos förening. Rekrytering och tillsättning av tränarutbildare samt koordinering av deras internutbildning är centrala uppgifter, liksom att på ett utåtriktat sätt och med förening och föreningsledaren i fokus verka för att StFF tillhandahåller ännu fler och ännu bättre utbildningar över tid. Tillsammans med kollegor utveckla StFF:s tränarutbildarförsörjning samt implementeringen av SvFF:s nya Tränarutbildning

I tjänsten ingår att samverka med NaFU (Nationella Fotbollsutbildare), RF-SISU, andra distriktsförbund m fl, men också att bidra till övriga utvecklingsprojekt inom förbundet. Nära kontakter med tränarutbildare samt föreningar i distriktet är en viktig del av ditt arbete, liksom kontakten med Svenska Fotbollförbundet i utbildningsfrågor.

 Kravprofil

 • Behärska svenska språket i tal och skrift
 • Kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Stor datorvana
 • Minst UEFA B-utbildad men högre utbildning är meriterande
 • Tränarutbildarerfarenhet eller annan pedagogisk bakgrund
 • Tränarbakgrund på hög och eller varierad nivå
 • Ett stort föreningsnätverk är värdefullt
 • Körkort och tillgång till egen bil är en fördel

Kontaktinformation

Sport- och utvecklingschef: Kenneth Öberg kenneth.oberg@stff.se

Sista ansökningsdag är den 19 augusti. Anställningsansökan görs via mejl till rekrytering@stff.se  

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

 • Tjänsten är en heltidsanställning
 • Start enligt överenskommelse
 • Provanställning 6 månader
 • Vi tror på mångfald och ser gärna både kvinnliga och manliga sökande till denna tjänst

Om Stockholms Fotbollförbund

StFF sitter i egna lokaler nära Solna Centrum med goda pendlingsmöjligheter. Vi är 25 medarbetare i ett familjärt gäng som alla brinner för Stockholmsfotbollen. På ett kontor av den här storleken värdesätter vi personer som är flexibla och är villiga att ta ett stort ansvar.

Våra huvudsakliga arbetsuppgifter är seriespel för seniorer och barn/ungdomar, ledar- och domarutbildning, distriktslagsverksamhet och att stötta våra fotbollsföreningar med att utvecklas i sin verksamhet.

Stockholms Fotbollförbunds geogra­fiska verksamhetsområde omfattar samtliga kom­muner inom Stock­holms län med undantag av Norrtälje, Sigtuna, Nykvarn och Södertälje.

I distriktet finns över 3 000 domare, 390 klubbar, 90 000 spelare och endast i S:t Eriks-Cupen arrangeras det över 41 000 matcher varje år.