Sommarhälsning från distriktschefen

Äntligen! Som alla har längtat efter ett ”vanligt” år när det gäller all fotbollsverksamhet. Här kommer en sommarhälsning till alla er fantastiska människor som är aktiva inom Stockholmsfotbollen där jag tittar tillbaka på de första månaderna av 2022.

Mitt uppdrag från styrelsen är att skapa mer fokus på utveckling och tydligt sätta Stockholmsfotbollen på den nationella kartan. Detta har fortsatt med energi och framåtanda från oss som arbetar inom Stockholms Fotbollförbunds verksamhet.

Parallellt är det av yttersta vikt att vi klarar av våra basuppdrag som Svenska Fotbollförbundet ger oss.

Jag kan med stolthet säga att vi klarar av båda uppdragen med bravur! Vissa saker går långsammare än vad alla önskar, men där måste man vara medveten om att Stockholmsfotbollen är som att svänga ett enormt tankfartyg och innan man bestämmer sig för att svänga så måste man vara så säker man bara kan. När man väl har bestämt sig så måste man ge de nyinförda sakerna tid att sätta sig och ge dem en chans,…..igen tänk tankfartyg.

Svensk fotboll och då även Stockholmsfotbollen står inför förändringar i och med en ny strategi som ska tas från 2023. Ny struktur hur man vill arbeta på nationell nivå för att nå den enskilde ledaren bättre. Allt för att skapa bättre miljöer, mer utbildade ledare för våra barn och unga så de stannar kvar inom fotbollsfamiljen längre som spelare, domare, ledare.

Stockholmsfotbollen står stark i svensk fotboll tack vare alla ni föreningar, tränare, domare, spelare, föräldrar som tar ert ansvar och hjälper oss att bedriva fotboll på många olika sätt.

Stockholmsfotbollen står stark i svensk fotboll tack vare vår styrelse med ordförande Lars Ekholmer i spetsen, våra ideella krafter i kommittéer, nämnder och råd som ställer upp i vått och torrt.

Stockholmsfotbollen står stark i svensk fotboll tack vare våra utbildare, instruktörer och arvodister som utbildar Stockholmsfotbollen till att bli ännu bättre.

Ni är alla fantastiska. Stort tack till er!

Sist men viktigast. Stockholmsfotbollen står stark i svensk fotboll tack vare mina fantastiska medarbetare på Västra vägen i Solna. Kompetens, kunskap, erfarenhet, engagemang, vilja, intresse är några få ord av alla de som finns för att spegla vad jag ser dagligen hos dem. Ni är fantastiska. Stort tack till er!

Nu fortsätter vi att visa vägen! Vi är loket i svensk fotboll. Vi är loket i svensk idrott.

Jag önskar er alla en mycket skön sommar så ses vi på fotbollsplanerna i augusti igen!

Andrea Möllerberg, distriktschef