Uddamålsförlust för P05

Det blev ett snöpligt uttåg ur Distriktspojkturneringen för Stockholms P05. Efter att semifinalens enda mål gjordes av Södermanland i den 78:e matchminuten, lyckades inte Stockholm samla kraft och producera mål. En jämn match där marginalerna inte är med Stockholm.

En ljummen försommarkväll samlade mycket publik på Hammarby IP när finalplatsen i Distriktspojkturneringen låg i potten. Den första kvarten innebar få kvalificerade målchanser, men ett par halvfarliga lägen för hemmalaget. I matchminut 17 fick Hugo Södergren en gyllene chans att ge sitt lag ledningen. Fint väggspel med Edvin Huth som slog bollen snett inåt bakåt till nämnde Södergren, men skottet gick över. Strax därefter fick Södermanlands James Fosshagen ett läge efter ett inlägg. Han sköt dock rakt på Stockholms målvakt Viktor Blumenthal som stod välplacerad. 0-0 efter de inledande 45 minuterna.

- I den första halvleken tycker jag att vi är det bättre laget. Vi kontrollerar matchen på ett bra sätt och skapar också ett par chanser där något mycket väl kan resultera i ett mål om man har marginalerna med sig, menar Emil Grändås.

- Södermanland skapar en del lägen mot oss när de sätter långa bollar i de yttre korridorerna där de hotar vår nykomponerade backlinje som har lite svårt att läsa av vad som händer och falla av i tid. Det tar ganska lång tid för oss att justera det, men när det görs har vi bra kontroll på dem.

Den andra halvleken inleddes med några halvchanser åt vardera håll, men två kompakta försvar och stabilt målvaktsspel höll nere målproduktionen. I den 69:e matchminuten fick Blumenthal göra matchens räddning, när Leo Lif fick till ett kanonskott! I stället var det Lucas Bergfors som fick hål på Stockholm. Matchens enda mål kom till när Stockholm schabblade i försvarsspelet och Bergfors påpassligt utnyttjade det. Han tog bollen till vänster om utrusande Blumenthal och skickade in den i mål i matchminut 78.

- I andra halvlek tycker jag vi har hittat några nycklar att ta med oss och vi börjar även den bra. Men sedan fastnar vi i vårt anfallsspel, spelar bort för många bollar och får alldeles för korta anfall. Här tar Södermanland över matchen och sett till andra halvlek är de det bättre laget och skapar också en del halvlägen att göra mål. Målet kommer sent i andra halvlek efter misstag i vår egen speluppbyggnad och vi hinner inte riktigt organisera en bra forcering för att kvittera, konstaterar Grändås.

Grändås summerar en jämn match.
- Matchen i sig tycker jag är helt ok. Lite dåligt tempo stundtals framför allt i speluppbyggnaden, men också både tuff och schysst. Vi är inte bra nog i komma- till-avslut-göra-mål-fasen för att skapa tillräckligt med chanser och vara säkra på att vinna matchen.

- Egentligen tycker jag Södermanland har lite samma problematik. Det leder till en 0-0 match som slutar med 0-1 efter eget misstag som lika gärna kunde ske åt båda hållen, men denna gång föll det inte till vår fördel. En jämn match och vi får gratulera Södermanland till segern och önska dem lycka till i finalen.

Semifinalen var det sista tillfället för Stockholms distriktslag för P05. Något Grändås uttrycker ledsamhet över.

- Det som svider mest är inte förlusten i sig, fast att jag hatar att förlora. Det som är överlägset jobbigast är faktumet att vi nu inte kommer att träffas mer som ett lag. Men det finns också en glädje i att få se många av dessa killar slå sig in i elitfotbollen i framtiden - det är jag helt övertygad och det ser jag fram emot!

- Jag vill avsluta med att tacka alla spelarna och även skicka stort tack till ledarna Mathias Vieira, Mattias Hellman och Petri Miettinen som har gjort ett grymt jobb med pojkar 2005 under åren. En varmare ledargrupp är svår att föreställa sig, berömmer Grändås.

Södermanland får nu möta Göteborg i finalen, som besegrade Uppsala med 7-1.

Semifinalen direktsändes i appen Min Fotboll och finns att se där i efterhand.

Matchfakta Stockholm-Södermanland