Göteborg väntar i Cup Kommunal-finalen

Onsdagen den 29 juni kl. 19.15 är det avspark i finalen av Cup Kommunal. Matchen spelas på Halmstad Arena med Göteborg som motståndare för Stockholms distriktslag flickor födda 2005.

Stockholm är obesegrade genom de båda gruppspelen och semifinalen med fem segrar och målskillnaden 41-2. Något som nog ger motståndarna från västkusten en viss respekt. Raden fyra segrar och en förlust med 18 gjorda samt nio insläppta mål är göteborgarnas facit.

Nu är det rätt meningslöst att jämföra siffrorna då motståndet har varit helt olika med ett undantag, bägge lagen har mött Småland. Göteborg vann sin match med 4-3 medan 08:ornas segersiffror i semifinalen skrevs till 4-0. Resultat som kanske kan ge en fingervisning om styrkeförhållandena. 

Sen finns ju alla klyschor om att "en final är en final och allt kan hända", "det är små marginaler", "bollen är rund" etc.

Göteborgs lag domineras av spelare från Jitex BK, 9 av 17 spelare kommer från Elitettanklubben. Totalt finns det spelare från sju olika föreningar. Stockholms trupp är fördelande på lika många föreningar där IF BP har flest med sex spelare.

Arrangören jobbar med att kunna sända matchen via Min Fotboll, men i skrivande stund har vi inte fått klartecken om att matchen kan visas. Om vi får det kommar en länk till sändningen att publiceras här. 

Läs om Stockholms matcher i Gruppspel 1

Läs om Stockholms matcher i Gruppspel 2

Matchprogram final .pdf
Det har blivit en sen ändring i Stockholms trupp. Elsa Bengtsson utgår och ersätts av klubbkamraten från Tyresö FF, Ella Bergström. 

Läs mer på svenskfotboll.se