En fantastisk fotbollskväll!

Ett myller av blågula supportrar stod tillsammans för ett ståtligt publikrekord när det svenska damlandslaget äntligen äntrade Stockholm och Friends Arena. Hela 33 218 personer fick se Sverige besegra Brasilien i en träningsmatch inför stundande EM. StFF laddade upp på Quality Hotel Friends med två event innan landskampen, ett med vår samarbetspartner Företagarna Stockholms stad och ett där Ungt Nätverk bjöd in distriktets yngre stjärnor.

Tillsammans med Företagarna Stockholms stad bjöds ett hundratal gäster på en intervju med Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson som leddes av Företagarnas regionchef Thomas Byström. Det finns många beröringspunkter för hur man driver ett framgångsrikt företag och leder ett vinnande lag på planen. Därför finns det så mycket självklart i det samarbetet som Anita Roll, ordförande i Företagarna Stockholms stad och Andrea Möllerberg, distriktschef på StFF berättade om under eftermiddagen.

Syftet med samarbetet är att tillsammans skapa bättre förutsättningar för Stockholm i stort. Att lyfta de samhällsbyggare som arbetar dubbelt som egna företagare och som t ex ledare, tränare eller ledamot i en förening på sin fritid. Även att bidra till att ge förutsättningar så att så många barn och ungdomar kan spela fotboll så länge som möjligt och skapa en meningsfull fritid.

Håll utkik efter fler event och erbjudanden från Företagarna Stockholms stad!

StFF:s Ungt Nätverk bjöd in till årets andra träff och 25 ledare fick lyssna på Linn Eriksson, Sponsor- och hållbarhetskoordinator på Elitföreningen Dam (EFD) om deras arbete kring damfotbollen och jämställdhet samt på Charlotte Ovefelt som berättade om fotbollens kultur och jämställdhet. En uppskattad eftermiddag!

Tillsammans gick vi sedan till Friends Arena för att se damlandslaget mot Brasilien.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som deltog i våra lyckade event samt distriktets alla fotbollsengagerade barn, ungdomar och vuxna som tog sig till Friends Arena och stöttade våra blågula damer. Ett mycket prydligt publikrekord är satt i Stockholm och alla inblandade fick ett minne för livet. Nu håller vi tummarna för damlandslaget i kommande EM!

Läs mer om samarbetet med Företagarna Stockholms stad och Ungt Nätverk.