Test av tränarutbildningen UEFA C

2023 kommer en ny generation av tränarutbildningar att lanseras. Som en del i det arbetet är nu Stockholms Fotbollförbund ett av tre distrikt som genomför en pilot av den nya UEFA C-utbildningen.

UEFA C kommer fr.o.m. 2023 bygga vidare på innehållet från den nya introduktionsutbildningen "SvFF D".

Förkunskapskrav:
För pilotutbildningen är kravet att du som deltagare genomfört nuvarande Tränarutbildning C, samt att du är aktiv som tränare i Stockholms distrikt och har tillgång till ett lag under hela utbildningen.

UEFA C omfattas av 5 utbildningsdagar i tre separata moduler och din anmälan avser hela utbildningen (samtliga datum).

Mellan utbildningstillfällena genomför du hemuppgifter samt 3 mikrogruppsbesök (2 besök och 1 som värd). Uppgifterna och besöken handlar om att tillämpa utbildningen på verksamheten i ditt eget lag.

Datum: 19-20 mars + 14 maj + 18-19 juni
Kostnad: 4 400kr

Till anmälan!

Först till kvarn!

För kännedom

UEFA C-utbildningen är i grunden hämtad utifrån nuvarande Tränarutbildning B Ungdom (TUBU).

Väldigt enkelt förklarat kommer UEFA C att från 2023 ersätta Tränarutbildning B Ungdom och vänder sig till de som genomfört Tränarutbildning C (eller från 2023 den nya instegsutbildningen ”SvFF D”)

Vi har inte fått definitiva besked om övergångarna från nuvarande Tränarutbildning till den nya 2023. Men har du genomfört Tränarutbildning B Ungdom är beskedet vi har ifrån SvFF att:

”Deltagare som har gått Tränarutbildning B Ungdom kommer kunna genomföra en lättare variant av uppgradering för att vara behöriga till kommande UEFA B-utbildningar 2023.”

Vid eventuella frågor, kontakta: