Serieanmälningssiffrorna nästan identiska

Så här års pågår ett febrilt arbete för att färdigställa seriesammansättningar och spelprogram vilket är en gigantisk uppgift som StFF:s tävlingsavdelning utför. Vi har nu facit på hur många lag som anmält sig till S:t Eriks-Cupen och seniorserierna.

År 2021 anmälda sig 5361 lag till S:t Eriks-Cupen. Siffran för säsongen 2022 ligger på 5353, nästan identisk. En minskning med åtta lag.

Går vi över till seniorlagen ökar damlagen medan herr- och veteranlagen minskar marginellt. 68 damlag är anmälda till 2022, en ökning med fyra lag. På herrsidan är 212 lag anmälda, en minskning med tre.

Stockholmsserien har också liknande siffror som ifjol. 99 lag är anmälda på herrsidan, en minskning med två lag och på damsidan är 35 lag anmälda vilket är samma siffra som ifjol.

Veteranserierna har minskat från 45 till 41 lag.

Summa summarum är det 5 808 lag anmälda till årets seriespel, en minskning med 13 lag jämfört med 2021.

Men observera att detta är anmälningssiffror. Vi hoppas att antalet lag som går i mål överskrider fjolåret. Den statistiken får vi återkomma med när den sista slutsignalen av den innevarande säsongen har blåsts.

StFF:s tävlingsavdelning arbetar i detta nu febrilt med att sammanställa efterlängtade spelscheman, där seniorernas i år kommer senare än vanligt på grund av att många av förra årets serier avslutades så sent som i december. Nu hoppas vi att dessa blir klara i början av mars månad.

S:t Eriks-Cupens spelscheman hoppas vi blir klara som vanligt under andra halvan av mars. Det är närmare 45 000 matcher som ska läggas. Vi ser fram emot säsongen 2022!

Björn Eriksson