Ungdomskommittén söker flera ledamöter

Är du vår nya ledamot? Nu har vi i Ungdomskommittén varit i gång i lite mer än ett år och vi har redan kunnat göra skillnad! Nu söker vi fler motiverade och engagerade ledamöter.

Året 2021 påverkades av coronasituationen och vi lärde oss att vara flexibla med möten över zoom, men vi hann även med att hålla några på plats i StFF:s lokaler. Under och mellan mötena arbetade vi med flera frågor där några av de viktigaste var Ungt Nätverk och Grönt Kort för Fair Play.  

Vi lyckades planera och genomföra vår första Ungt Nätverksträff som genomfördes den 7 november. Där samlades runt 20 ungdomar som fick lyssna på föreläsarna Sofie Borck Janeheim (domare) och Claudio Pereyra (sportchef och inspirationscoach), nätverka med varandra samt slutligen gå tillsammans för att se den allsvenska matchen mellan AIK och Östersunds FK.

Ungt Nätverk är ett av våra fokusområden där vi planerar att genomföra fyra träffar till under året 2022 med olika fokusområden och olika karaktärer, där den närmaste träffen redan är planerad till den 24 mars med matchen Sverige – Tjeckien som avslut på kvällen. 

Angående Grönt Kort hade vi flera diskussioner om hur det kan förbättras. Bland annat deltog vi på Barn- och Ungdomskonferensen där vi hade ansvar för att leda diskussionen om Grönt Kort för föreningarna. Vårt arbete kring det Gröna Kortet är pågående och vi har en del funderingar och idéer som lyfts med anställda på StFF. Vi är hoppfulla på att viss utveckling kan ske! 

Målet med Ungdomskommittén är att öka möjligheterna för barn och unga att påverka sitt eget fotbollsutövande och hela situationen runt om. Vi i ungdomskommittén har olika bakgrunder och hjärtefrågor som vi alla vill lyfta. Fokus ligger ändå på ungt engagemang och att ge möjligheter för unga att lära sig mer om allt kring fotbollsverksamheten samt ge en inblick i föreningslivet. Arbetet för det har vi påbörjat och ser framemot att fortsätta med, men med flera ledamöter tror vi att vi kommer kunna arbeta bättre och därmed påverka mer. 

Moa, domare och ledamot i kommittén, vilka har varit era lärdomar under året? 

– Det som har varit lite svårare i början var att komma på hur vi ville arbeta och med vad. Sen under tiden har vi lärt känna varandra bättre och är nu mer effektiva med att ta beslut samt har ett större kontaktnät nu än tidigare. 

Elina, du som ordförande, vad säger du om året som gått? 

– Till viss del har det varit svårt då det varit pandemi, viket gjort att vi behövt tänka om och hitta andra former för arbete. En annan del som varit svårt är att få ihop allas scheman då vi alla som är aktiva i UK har väldigt många andra uppdrag inom fotbollen. En lärdom kring det är att vi behöver vara flera så vi lättare kan dela på arbetet.  

Just nu består kommittén av sex unga engagerade ledamöter, men vi vill gärna bli fler. Du som vi söker:

  • Har ett stort intresse kring fotboll
  • Har tidigare erfarenheter av att vara engagerad inom fotbollsrörelsen
  • Du vill vara med och påverka genom att aktivt lyfta ungas perspektiv och åsikter, för att utveckla verksamheten och Stockholmsfotbollen
  • Du som söker bör vara högst 25 år

Ansökan med personligt brev, din fotbollsbakgrund, samt varför du vill vara en del av ungdomskommittén, mejlas till ordförande Elina Erenrot.

Rekrytering kommer ske löpande. Din intresseanmälan tillsammans med personligt brev ska vara oss tillhanda senast den 20 mars. Därefter kommer utvalda kallas till intervju.  

Vad ser ni fram emot under 2022?

– Det ska bli väldigt kul nu i år med flera träffar för Ungt Nätverk och med att se hur vi kan arbeta vidare i UK! Det känns som att vårt arbete är uppskattat av många och jag ser framemot att kunna få mer input från fler ungdomar inom Stockholmsfotbollen för att kunna driva deras intressen, berättar Moa

– För egen del ser jag framemot att fotbollen ska komma tillbaka efter pandemin och hitta ett nytt normalläge. Att vi äntligen kan bedriva fotbollen som vi vill. Läger och cuper och så klart flera unga nätverksträffar med intressanta ämnen, föreläsningar och tillfällen där vi får träffas och samla Stockholmsfotbollens unga aktiva, säger Elina.

Har du vidare frågor angående kommittén eller vill veta mer om vårt arbete, kontakta ordförande för kommittén, Elina Erenrot eller: