Många deltagare på de Obligatoriska träffarna

Under de senaste sex åren har vi i slutet av januari/början på februari genomfört ”Obligatoriska” träffar för förtroendevalda i våra föreningar. I år har vi hittills träffat 189 deltagare från 116 föreningar. Vi kommer att ha ett uppsamlingsheat den 23 februari för de som tidigare inte kunnat delta.

Syftet med dessa träffar är att vi på Stockholms Fotbollförbund ska få en möjlighet att informera föreningens styrelse om vår verksamhet samt vad som är på gång inom fotbollen som berör styrelsens arbete. Förhoppningen är att informationen ger en bra grund för styrelsen att jobba med sitt egna strategiska arbete i föreningen. 

De två senaste åren har StFF fokuserat informationen kring förbundets egna prioriterade strategier och presentera det arbete som gjorts men också vad som ska göras och som kan komma att beröra föreningarnas arbete. 2022 är förbundet prioriterade strategier ”En bättre matchmiljö” och ”Ännu bättre ledare”. Till dessa strategier knyter vi även till Projektstöd IF.  

Med på dessa träffar är även RF-SISU Stockholm som informerar om sin verksamhet och vilken hjälp föreningen kan få i sitt arbete. De har även de medel via Projektstöd IF som föreningen kan söka. RF-SISU kompletterar förbundets strategier och hjälper föreningen att själva jobba med dessa. Vem som är just din förenings konsulent ser du nedan. 

Under årens som gått har vi också lyft sådant som Strategi 2025, Barnkonventionen men också SvFF:s Spelarutbildningsplan, Fotbollens spela, lek och lär och de nya spelformerna. Viktig information för oss som är bra för förtroendevalda i föreningen att ha koll på. 

Syftet är också att föreningarna i zonen får träffas för att utbyta erfarenheter och starta/fortsätta samarbete i närområdet. Under träffens andra del ”Snacka Fritt” delas deltagarna in zonvis och i mindre grupper för att ge utrymme för alla i samtalen. I år lyfte vi bland annat Anläggningsfrågan inför valet 2022, men också jämställdhet och gå-, motions- och parafotboll.  

Tittar vi på utvärderingen av årets träffar är det många som längtar till att vi kan ses "in real life” för ett mer kreativt möte och större plats för frågor och interaktion. Många är också positiva till träffarna då de ger ett ansikte på oss som jobbar på förbundet, men även att det är bra att få information om StFF:s/RF-SISU:s verksamhet och vad som kan vara bra att lägga fokus på under året. 

Några övriga kommentarer från årets träffar: 

  • Att man fick en inblick i hur andra föreningar har det. Nya erfarenheter och aha-upplevelser 
  • Hjälpa att driva igång samarbete, dialog och för nya ledamöter att förstå det större sammanhanget vi finns i. 
  • Jag tycker det är jättebra att ni hjälper till att föra samman föreningarna för utbyten och nätverkande, det är lätt att man som styrelse fastnar i det egna. Mycket bra att få forum att öppna nya kontaktytor. 
  • Ni gör ett fantastiskt jobb har jag fått höra. Fortsätt med det. Belöna de föreningar som bör belönas och gör ett bra jobb. De som engagerar. De som ställer upp för andras barn och brinner för en ljusare framtid inom idrotten 
  • Det var min första träff, men jag uppskattade verkligen informationen och fick en större förståelse för det jobb som sker inom StFF och RF-SISU. Mycket bra att få prata med kollegorna i Österåker också. 
  • Upplägget med kombinationen av information från förbundet och snacka fritt-delen. Bra med "snacka fritt" för att kunna diskutera/samarbeta om saker i närområdet. 
  • Träffen är absolut nödvändigt för att få en samsyn.
  • Prio nu är att vi måste samarbeta mer i kommunen för att lära känna varandra och skapa en långsiktig bra grund.

På minussidan kan vi också läsa att: 

  • Blir alltid lite svårt med breda frågor i digitala grupper 
  • Hade varit bra med mer riktade ämnen i samtalsgrupperna, nu blev det för mycket snack om planbrist. Vore bra att pratat lite mer om trygg spelmiljö, jämställdhet etc. 
  • Längden på mötet men det går nog inte att göra kortare….. 
  • Inte just nu men kanske ha ett möte till på hösten! 
  • Mindre information. Mer dialog 

Ett stort TACK till alla som deltog!!

Din förenings konsulent hos RF-SISU

Jennifer Zetterberg: Järfälla/Upplands Bro - Österåker/Vaxholm - Stockholm Syd B - Nacka/Tyresö - Sollentuna/Upplands-Väsby - Vallentuna 

Mats Lundholm: Danderyd - Stockholm Staden/Lidingö - Haninge/Nynäshamn - Botkyrka/Salem - Solna/Sundbyberg - Täby 

Micke Norberg: Stockholm Väst/EkeröStockholm VästVärmdö - Stockholm syd AHuddinge 


Är du förtroendevald och inte haft möjlighet att delta på träffarna?

Anmäl dig i Fotbollszonen till vårt uppsamlingsheat den 23 februari