Ellevio satsar på tjejfotbollen!

Stockholms Fotbollförbund och huvudpartnern Ellevio AB förlänger sitt samarbete kring 50/50-fonden, vars syfte är att stärka tjejfotbollen i distriktet och att öka antalet fotbollsspelande tjejer oavsett ekonomisk och social bakgrund.

- Samarbetet med StFF kring fonden och alla kontakter med föreningar, ledare och spelare har gett oss på Ellevio många nya insikter kring jämställdhets- och inkluderingsfrågor – och samtidigt känns det otroligt skönt att kunna bidra till den positiva utvecklingen av fotbollen i Stockholm, tycker Thomas Kult, chef medarbetarkommunikation och CSR hos Ellevio AB.

Fonden stöder projekt som syftar till att få fler tjejer att fortsätta spela fotboll, att öka antalet fotbollsspelande tjejer från resurssvaga områden samt även projekt som handlar om att rekrytera och behålla fler tjejdomare och kvinnor som ledare.

Det ska i ansökningarna finnas en långsiktighet och tydlig koppling till hur projektet ska få fler tjejer att börja och fortsätta spela fotboll eller att utbilda sig till domare och/eller ledare. Ansökan ska även innehålla en tydlig handlingsplan, vilka aktiviteter som är tänkta att genomföras samt en ekonomisk planering. Vår önskan är också att föreningen i sitt arbete involverar målgruppen för att lyssna på önskemål, skapa delaktighet och engagemang.

- Vi är mycket glada över att minst ett år till få fortsätta vårt samarbete med Ellevio kring 50/50-fonden som gör så mycket nytta hos våra föreningar, säger StFF:s Kommunikations- och marknadschef Gittan Ahonen Gunnarzon.

50/50-fonden är öppen för alla fotbollsföreningar och projekt som bedrivs inom Stockholms FF:s geografiska verksamhetsområde.

Läs mer om 50/50-fonden här.

Ellevio är ett av Sveriges största elnätsbolag och företaget satsar stort på att hjälpa sina kunder så att de kan hänga med i energiomställningen. Bara i år har Ellevio anslutit 1 100 nya laddpunkter i Stockholm. Det ger fler möjligheter att välja elbil och fossilfria transporter.

Tillsammans elektrifierar vi Sverige.

Läs mer på ellevio.se