31 augusti – datumet för motioner och övergångar

På sista dagen av den sista sommarmånaden finns det två saker att ha i minnet för våra klubbar. Det är dagen då motioner till vårat representantskap ska vara oss tillhanda samt övergångar ska ha inkommit till Svenska FF för att spelare ska kunna delta i matcher i ett representationslag under hösten.

Om er förening vill ändra på något i vår tävlingsverksamhet börjar det bli bråda dagar. Senast den 31 augusti ska motioner till Stockholms FF:s representantskap vara StFF tillhanda. Motioner ska sändas in med post och vara undertecknade av behörig person i föreningen.

"Repskapet" äger rum den 16 november, kl. 19.00 på Stockholms FF:s kansli.  

Läs mer om repskapet i våra stadgar! Klicka in på rubriken Stadgar och läs under 3 Kap om Representantskapet.

Övergångsanmälan

Under rubriken 1 september-regeln i Representationsbestämmelser 4 kapitel 3 § för 2022 står inledningsvis följande:

1 september-regeln
Om övergångsanmälan eller ansökan om speltillstånd inkommit till SvFF den 1 september eller senare får spelare inte delta i den nya föreningens representationslag, övriga lag i representationsserierna, eller i lag som deltar i tävlingar enligt andra stycket, under resterande del av den innevarande säsongen. Detsamma gäller för nyregistrerade spelare registrerade efter den 4 september, spelare som begärt spelklarhet eller vars avtal efter professionell övergång träder i kraft efter den 4 september, om spelaren lånas ut till en ny förening eller om spelaren under övergångstiden efter den 4 september deltagit i bindande match för sin tidigare förening.

Tänk även på att frimånaden i futsal avslutas den 31 augusti!