StFF satsar på flicklagstränare

StFF arrangerade tillsammans med IFK Lidingö FK under torsdagskvällen en tränarclinic för flicklagstränare. Som format syftar forumet till att en värdförening får presentera en föreningsstruktur och sätt att jobba med spelarutbildning samt att skapa en gemensam plattform där tränare får mötas och nätverka med varandra.

- Vi uppskattar att få vara första värdförening i starten på ett arrangemang som förhoppningsvis en långsiktig satsning från StFF, säger Magnus Bodsgård, sportchef i IFK Lidingö FK och en av presentatörerna under kvällen.

Fredrik Stenman, barn och ungdomsansvarig, var också med och presenterade IFK Lidingö FK:s föreningsstruktur och spelarutbildningsplan.

- Det är väldigt roligt att det finns ett intresse att utbyta erfarenheter med specifikt flick och dam i fokus!

Kvällen innehöll både teori och praktik ute på planen med spelare från föreningen. Under praktikpasset fick ledarna välja mellan tre övningsgrupper från olika utbildningsfaser.

- Oavsett om du tränar ett lag med 12 spelare som enda flicklag i föreningen, eller är verksam i ett akademilag med flera lag i varje ålderskull, har vi alla något gemensamt – och det är att utveckla våra spelare med mål att behålla dem så länge som möjligt, konstaterar Sara Olsson, Fotbillsutvecklare hos StFF.

Sara fortsätter.
- Det är fantastiskt att med våra olika förutsättningar få mötas och diskutera fotbollsutbildning tillsammans, denna gång med just flick i fokus. Det görs väldigt mycket bra i våra föreningar runt om i Stockholm och vi som förbund vill bidra till att dessa exempel lyfts och ger våra föreningar möjlighet att lära utav varandra. Det kändes verkligen som en grym och inspirerande start hos IFK Lidingö FK och vi ser framemot att boka in nästa träff!

På onsdag den 6 april arrangerar StFF nästa fortbildningstillfälle för flicktränare. Denna gång på Farsta Gård riktat till just F14-tränare och hålls i samband med en öppen träning för F08. Det går bra att delta på ledarfortbildningen även om ni inte har spelare anmälda till dessa tillfällen. Anmälan sker då separat till: emma.ringvall@stff.se

Välkomna!