Seriesvepet – division 4 damer

I vår ambition att göra ett svep över våra serier under säsongen tittar vi idag närmare på damer division 4. När det bara återstår tre matcher för de flesta lagen börjar det dra ihop sig för vilka lag som ska flyttas upp och åka ur. Två lag sticker ut och leder respektive serie med idel segrar.

Dam 4 A

Det är flera lag som fortfarande är utan poängförlust, men vi sticker ut hakan och utnämner IK Frej Täby till det mest överlägsna laget i någon av våra representationsserier. Förutom sex raka vinster har laget 35–2 i målskillnad, den minsta segermarginalen är 4–1 och i seriefinalen mot IFK Lidingö BK skrevs segersiffrorna till 9–0! Då har ändå Lidingö Elin Flyborg i sitt lag. Den tidigare landslagstjejen har gjort 27 av lagets 41 mål.

Det ska bli intressant och se hur långt Frej kan gå i framtiden. Lagets äldsta spelare är 19 år gamla! Kanske har Täbyklubben ett nytt lag i landets näst högsta serie inom några år, fast då på damsidan. Men först ska seriesegern i fyran säkras, tre omgångar återstår och Lidingö har inte gett upp.

Även förra året låg lagen i samma serie, den gången var det Lidingö som drog det längsta strået och vann Dam 5 A och den avgörande matchen med 6–4.

Det tredje uppflyttade laget, Årsta FF, har det lite tyngre. ÅFF har bärgat en seger och ligger näst sist, men på samma poäng som Ekerö IK ovanför nedflyttningsstrecket. Sist ligger Långholmens FC utan poäng hittills. I den sista omgången den 10 oktober möts LFC och EIK på Essinge IP kl. 20.00. Som det ser ut i dagsläget räcker det inte med en seger i bara den matchen för Långholmen, eftersom målskillnaden är för dålig.

Vasalunds IF, Ursvik IK och Långholmen ligger i topp i Fair Play-ligan. Inte ett enda gult kort har något av lagen dragit på sig. Snacka om schyssta lag!

Dam 4 B

Även i B-serien har vi ett lag som nästan är i IK Frejs klass. Ösmo GIF FK har fem raka segrar med fem poäng ner till tvåan Skå IK & Bygdegård. Lagen möttes redan i den andra omgången, Ösmo gick segrande ur kampen med resultatet 5-3. Det ser ut som att det blir en snabb revansch för förra säsongen som slutade  med en sista plats och utan poäng i damtrean.

Det var hela sex lag som flyttades upp från damfemman till B-serien. Skå IK blev erbjudna platsen i damfyran efter att repskapet tagit beslut om seriesammansättning. Anledningen var att Rönninge Salem flyttades upp i damtrean efter ett avhopp. Det är orsaken till att Skå spelar i den ”södra” serien och gör det bra.

Västertorps BK och nykomlingen Sickla IF har skrapat ihop en poäng. På säker mark ligger just nu Saltsjö-Boo IF, som också är nya i serien, med fyra pinnar och dessutom har en match mindre spelad. S-B IF ska dessutom möta båda bottenkollegorna.

I den här serien är det inget lag som har Fair Play-nollan intakt. Västertorp leder med 0,2 varningspoäng.