Vad gäller vid Walk Over (W.O)?

Under pandemin har tillämpningen av bestämmelsen gällande W.O-avgiften varit förändrad. För att göra klart och tydligt vad som i dagsläget gäller gör vi detta förtydligande.

De två senaste säsongerna har med pandemins påverkan varit väldigt speciella. När vi väl fick börja spela matcher fanns det restriktioner att följa som ibland försvårade för lagen att få ihop en trupp till matcherna. På grund av det hade vi under säsongen 2020 och vårsäsongen 2021 ett undantag i regeln om Walk Over (WO). Under hösten 2021 återgick vi till det normala, vi la då märke till att många har helt eller delvis glömt vad W.O innebär och hur kostsamt det kan bli.

StFF:s seriespel i fotboll

En W.O kostar 200kr + halva anmälningsavgiften. Dock inte om W.O:n leder till uteslutning.

  • Vid lagets första W.O = Förlust med 0–3. Dessutom tillkommer 200kr i en W.O-avgift + halva anmälningsavgiften.
  • Vid lagets andra W.O = Laget utesluts, alla resultat raderas, tabellen räknas om och avgifter för utgående lag gäller.
  • Vid lagets första W.O men i lagets sista seriematch = Laget utesluts men resultaten för de övriga lagen kvarstår inklusive 0–3 i aktuell match. Tabellen räknas inte om.
  • För representationslag (A-lag för seniorer) som uteblivit från sista seriematchen gäller punkten ovan samt att laget nedflyttas två serier.

StFF:s seriespel i futsal

  • Vid lagets första W.O = Förlust med 0–3. Dessutom tillkommer 1 000kr i WO-avgift.
  • Vid lagets andra W.O= Laget utesluts, alla resultat raderas, tabellen räknas om och avgifter för utgående lag gäller.
  • Vid lagets första W.O men i lagets sista seriematch = Laget utesluts men resultaten för de övriga lagen kvarstår inklusive 0–3 i aktuell match. Tabellen räknas inte om. 

OBS! Regeln om W.O gäller i samtliga åldersklasser och serier.

Längst ner på sidan om Matchändringar/W.O hittar du några sista-minuten-tips i fall laget drabbas av spelarbrist.