”Ett fantastiskt bra initiativ”

StFF genomför tillsammans med distriktets föreningar aktiviteter för att förbättra matchmiljön vid planerna. En nyhet i Projektstöd IF är paketet ”Trivselansvarig” som flera föreningar har sökt, bland annat Sollentuna FK. De har sökt medel för tre planytor och föreningens kanslichef Christian "Crippe" Greus berättar om hur.

- Ett fantastiskt bra initiativ av StFF! Jag tycker det är synd och faktiskt rent av dåligt att man slutade med matchvärdar som man tidigare var tvungen att ha en från varje lag vid match. Inför gärna obligatoriska matchvärdar på alla matcher, en eller två från varje lag som tillsammans skapar en bättre miljö för spelare, ledare och domare, hälsar ”Crippe”.

Varför har ni sökt medel för trivselansvariga?
- Med ersättning blir det lättare att engagera någon utanför laget som kravet är för detta uppdrag, säger ”Crippe”.

Hur tänker ni lägga upp det hela rent praktiskt?
- Vi kommer i första hand att skicka ut en förfrågan till ett antal personer som brukar hjälpa till vid våra arrangemang, berättar ”Crippe”.

Vad hoppas ni få ut av projektet?
- Vi har inga större problem idag, men med erfarenhet från när alla skulle ha matchvärdar så tror vi att vi kan skapa en ändå tryggare, lugnare och trivsammare miljö.

Sollentuna FK har sökt medel för Edsbergs Sportfält, Helenelunds IP och Norrviken IP, eftersom alla tre är huvudsakliga hemmaarenor för föreningens ungdomsmatcher i S:t Eriks-Cupen.

Exempel på andra föreningar som har sökt paketet Trivselansvarig från Projektstöd IF är Tyresö FF, Älvsjö AIK och FoC Farsta.

Läs mer om paketet Trivselansvarig i Projektstöd IF här