Matcher skjuts upp/ställs in – Seriestart eller inte?

Stockholms FF:s serier i S:t Eriks-Cupen för spelare födda 2002 och senare startade den 3 maj, men för de som är födda 2001 och tidigare gäller det som vi tidigare informerat om, att matcher ställs in eller skjuts upp med fem dagars varsel.

Rent praktiskt kommer vi jobba så att vi på måndag eftermiddag eller tisdag morgon ställer i de matcher som skulle spelats fre-sön samma vecka.

På torsdag eftermiddag ställer vi in de matcher som skulle spelats mån-tor veckan efter.

Om till exempel matchrestriktionen hävs en måndag, ska laget kunna spela en seriepremiär på lördagen. Om vi får grönt ljus en torsdag är det onsdagen veckan efter som gäller som datum för seriepremiär. Inget lag kan förvänta sig att spela en träningsmatch innan seriestart. Det är lika för alla och på samma sätt som t.ex. de herrallsvenska lagen hade det säsongen 2020.

Vi prioriterar att få igång seriespelet så snabbt som möjligt och gör det vi kan för att det ska bli dubbelserier i de serier som har upp- och nedflyttning.

Alla matcher har lagts in och kommer domartillsättas i Fogis. Fem dagar innan matchen ska spelas kommer den skjutas fram eller ställas in om inte restriktionen är borttagen.

Den dag då FHM släpper restriktionen och alla matcher åter är tillåtna kommer vi så snabbt som möjligt att informera om vilket exakt datum serierna drar igång. Vi hoppas alla att den dagen kommer så fort som möjligt.

I bilagan ser ni hur vi har planerat för att starta i alla olika serier som administreras av Stockholms Fotbollförbund.

OBSERVERA att dessa planer baseras på att vi får spela/inte spela matcher. Under pandemins gång har vi sett exempel på olika varianter av restriktioner. Det har handlat om resor, olika för olika åldrar, antal personer på en yta med mera.

Den plan vi presenterar i bilagan kan ändras utifrån vilka restriktioner som tas bort och kommer till. Vi tror ändå att det är värdefullt för er klubbar att veta hur vi planerar säsongen utifrån det vi vet just nu.

Information om de serier som Svenska Fotbollförbundet administrerar kommuniceras direkt från SvFF.

Läs bilagan med de olika planerna för säsongen (word-fil)

Riktlinjer och verksamhetslista med anledning av covid -19

Vid eventuella frågor, kontakta: