Seriestart eller inte?

I dagsläget gäller restriktionen från Folkhälsomyndigheten att inga matcher ska spelas. Oavsett ålder, oavsett inomhus eller utomhus. Restriktionen ligger till den 30 juni. Men vi hoppas, tror och förbereder oss på att restriktionen tas bort innan dess.

I bilagan ser ni hur vi har planerat för att dra igång spel i alla olika serier som administreras av Stockholms Fotbollförbund.

För alla serier och alla lag gäller att man ska vara beredd på att spela en seriepremiär på fem dagars varsel. Om till exempel matchrestriktionen hävs en måndag, ska laget kunna spela en seriepremiär på lördagen. Om vi får grönt ljus en torsdag är det onsdagen veckan efter som gäller som datum för seriepremiär. Inget lag kan förvänta sig att spela en träningsmatch innan seriestart. Det är lika för alla och på samma sätt som t.ex. de herrallsvenska lagen hade det säsongen 2020.

Vi prioriterar att få igång seriespelet så snabbt som möjligt och gör det vi kan för att det ska bli dubbelserier i de serier som har upp- och nedflyttning.

Alla matcher kommer läggas in och domartillsättas i Fogis. Fem dagar innan matchen ska spelas kommer den skjutas fram eller ställas in om inte restriktionen är borttagen.

OBSERVERA att dessa planer baseras på att vi får spela/inte spela matcher. Under pandemins gång har vi sett exempel på olika varianter av restriktioner. Det har handlat om resor, olika för olika åldrar, antal personer på en yta med mera.

Den plan vi presenterar i bilagan kan ändras utifrån vilka restriktioner som tas bort och kommer till. Vi tror ändå att det är värdefullt för er klubbar att veta hur vi planerar säsongen utifrån det vi vet just nu.

Information om de serier som Svenska Fotbollförbundet administrerar kommuniceras direkt från SvFF.

Läs bilaga med de olika planerna för säsongen (word-fil)

Riktlinjer och verksamhetslista med anledning av covid -19

Vid eventuella frågor, kontakta: