Daniel Johansson vikarierar för Emma Wesselgård

Emma Wesselgård går i väntans tider och påökning i familjen kommer inom kort. Emma beräknar gå på mammaledighet den 12 mars – 31 december. Daniel Johansson kommer att vikariera på domaravdelningen och började redan den 1 mars.

Daniel som emellanåt har gjort inhopp på domaravdelningen har rätt bra koll på hur arbetet fungerar. Administration av de digitala domarkurserna kommer den huvudsakliga uppgiften bli innan serierna kickar igång. När säsongen startar kommer domartillsättning i S:t Eriks-Cupen (10-19 år) att fylla dagarna och vid höstmörkrets intåg väntar tillsättning av futsaldomare.

– Jag har alltid stormtrivts när jag har varit på fotbollförbundet och ser fram emot att vara en lite längre period än vad jag har varit tidigare.

I och med att Daniel har tjänstgjort tidigare blir det inga problem att komma in i gemenskapen.

– Det kommer att gå jättebra! Alla kollegor är lik en själv, har ett stort idrottsintresse och är väldigt aktiva.

Daniel har själv mest spelat innebandy, men det är fotboll som är det stora intresset.

– Fotboll är mer än halva mitt liv. Det är fotboll vecka in och vecka ut. Jag följer United i Premier League och Champions League. Det är snudd på en besatthet.

Har du dömt något själv?

– Jag har aldrig varit domare själv, men jag skulle vilja påstå att jag har väldigt bra koll på reglerna. Det har man lärt sig per automatik i och med att jag har varit på förbundet vid flera tillfällen och att man är en sådan fotbollsfantast.

Hur kommer jobbet bli?

– Det är lite mer ansvar nu än när jag har varit där tidigare och det ska bli spännande.  Svara på mejl och i telefon blir väl det som kommer bli nytt egentligen.

Vi hälsar Daniel välkommen till Stockholms Fotbollförbund och önskar Emma all lycka som mamma.

Uppgiften som kontaktperson för Ungdomsfonden kommer inte Daniel underhålla under Emmas frånvaro, utan där kommer Alice Carlsson att svara på frågor via kansli@stff.se.