Välkomna till StFF:s sportforum!

2019 införde StFF sportforum där tanken är att förbundet samt föreningar med lika eller snarlika möjligheter och utmaningar träffas för att utbyta erfarenheter och åsikter samt inte minst sinsemellan diskutera gemensamma sport-, utvecklings- och spelarutvecklingsfrågor. Nu är det dags för omgång 3.

Att ses och diskutera i ännu större omfattning har särskilt uttryckts som ett stort behov. Tillfället är också en möjlighet för StFF att informera, lyssna av och identifiera samsyn eller olikheter kring hur föreningarna ser på spelarutvecklingsmöjligheterna i vårt distrikt.

Målgruppen är föreningschefer, sportchefer, akademichefer, utbildningsansvariga eller personer med motsvarande roll i föreningen. Föreningarna är indelade i olika grupper och det är de 70 största föreningarna som har bjudits in.

StFF:s utvecklingschef Kenneth Öberg berättar om en tilltänkt agenda inför mötet.
– Denna gång blir speciell då vi börjar ta oss tillbaka från pandemin. Det ska bli kul och bra att se föreningarna igen. Sportforum finns till för tvåvägskommunikationen mellan föreningarna och StFF kopplat till frågor kring spelarutvecklingsmöjligheter. Tävlingsfrågor givetvis, men också synsätt, trender och span på hur vi lyckas. Dessutom, värdet av att föreningarna träffas är stort och uppskattat på många sätt. Jag tror att dessa relationer är grymt viktiga.

Hur har initiativet med forum mottagits av föreningarna?
– Bra! Det uttrycks särskilt att man vill öka tiden för diskussion mellan varandra. I ett av forumen har tankar lyfts på att vi borde åka i väg gemensamt på heldagskonferens för att öka tiden för diskussion, säger Kenneth.

– En av de centrala tankarna kring forumen är just uppdelningen av föreningarna. När det finns en gemensamhet i frågeställningar föds mycket gott. Om världarna är alltför olika riskeras att vi pratar bredvid varandra och inte kommer någon vart, tycker Kenneth.

Vi ser fram emot en tredje konstruktiv träff – varmt välkomna!

En riktad inbjudan har gått ut till alla berörda föreningar.

Kontaktperson: