Boo SK – trädgårdsmästaren fick klubben att växa

Under rubriken "Laget bakom namnet" hittar vi idag Boo SK. Läs om laget där trädgårdsmästaren och eldsjälen Anders Roonegård var en av grundarna samt att en landslagsmålvakt dök upp på en träning.

När bildades laget?

Klubben bildades den 27 oktober 1957. Knappt två år senare, närmare bestäm den 28 juni 1959 invigdes Boovallen.

Varför bildades laget?

Klubben bildades för att främja idrotts- och friluftsliv.

Hur bildades laget? 

Boo SK bildades bland andra av Anders Roonegård som föddes 1913 och somnade in 2012. Anders var trädgårdsmästare och trädgårdsanläggare med ett starkt engagemang i ungdomsidrotten. Var det någon idrott som ungdomarna i klubben ville pröva ställde eldsjälen upp och startade upp en verksamhet för den sporten. En förening är ju i ett ständigt behov av pengar och även här var det Anders som stod i Orminge centrum och sålde lotter för att klubben skulle överleva. Ytterligare personer som var med och grundade Boo SK var Gunnar Sjöberg, Lennart Zetterström, Per-Olof Gonelius och Ivar Häggbom.

Hur fick laget sitt namn och hur kom klubbmärket till? 

Ortnamnet blev ett naturligt val när klubben bildades. Det var föreningens första kassören, Gunnar Sjöberg, som tog fram klubbmärket.

Geografisk hemmaort?

Björknäs i Nacka.

Vilket mål har laget med verksamheten?  

Det är att ha roligt på fotbollsplan.

Har laget eller har laget haft några kända profiler?  

Nej

Lagets största framgång?

Laget kom på andra plats i H 5 M 1995 som räckte för avancemang till ”fyran”.

Mest minnesvärda match eller händelse? 

På 70-talet hade vi besök av landslagsmålvakten Ronnie Hellström som lärde upp våra burväktare.

Finns det något mer att berätta om föreningen?

Boo FF bildades 1982 efter att en del Boo SK tillsammans med Boo IF, startade den nya klubben. Hösten 1988 bytte föreningen namn till Boo SK/AIF Nacka Orminge efter en sammanslagning med AIF Nacka/Orminge. Hösten efter togs det ursprungliga namnet åter.
Ett drygt decennium senare var det dags för ett nytt namnbyte, nu till Boo SK/Boo FF efter en sammanslagning med Boo FF efter säsongen 2001. Sammanslagningen upplöstes efter den följande säsongen. Damlaget hette Boo SK/Orminge Panthers säsongen 2003. När säsongen var till ända 2005 bytte damernas lag namn till Nacka DFK.

Vi tackar ordföranden och lagledaren Kennet Halvarsson för svaren! Vi passar även på att önska laget lycka när säsongen sätter igång.

Följ laget under säsongenH 7 F