Sommarhälsning från distriktschefen Andrea Möllerberg

Två år har snart gått sedan jag gjorde min första arbetsdag på Stockholms Fotbollförbund. Märkliga två år kan man lugnt säga och inte bara för mig utan för alla därute i fotbollen och i samhället.

När jag skrev förra årets sommarhälsning var vi många som trodde att den pandemin som rådde då skulle vara över efter sommaren och allt skulle återgå till det normala.

Ack vad vi bedrog oss och våg två och tre blev än mer förödande för oss och peaken kom under jullovet när Smittskydd Stockholm stängde ner all organiserad verksamhet. Efter det kändes det som det vände för oss och vi fick tillbaka mycket av den nära dialog som vi hade under våren 2020 med FHM och Smittskydd Stockholm. Nu när jag sitter och skriver årets sommarhälsning är det med en ännu större positiv känsla, att nu är vi nära att få återgå till normal verksamhet.

Jag trodde att när jag skrev förra årets sommarhälsning att jag inte kunde bli mer stolt över mina medarbetare än vad jag var då, men jag hade fel. Engagemanget, viljan att hitta lösningar, hjälpa varandra och den gemenskap vi alla känner för att göra Stockholmsfotbollen bättre är svår att beskriva med få ord. Jag är oerhört stolt över att få vara en del av detta lag. Tack, tack och tack för er insats!

Tack även till RF-SISU Stockholm och framför allt de fyra konsulenter som har arbetat nära mig och oss för att fortsätta utveckla våra föreningar i Stockholm. Vilket arbete ni lagt ner och vilken omställning ni gjort för att anpassa verksamheten under den pandemi som varit. 

Det är inte bara vi anställda som har dragit ett stort lass under detta år. Vi hade aldrig lyckats om det inte var för en kompetent och lyhörd styrelse med en engagerad och påläst ordförande i spetsen. Det förtroende de givit oss har varit ovärderligt i vårt arbete att kunna hjälpa er föreningar där ute, Även våra kommittéer och råd har på ett mycket professionellt sätt ställt om och funnits där i dialog, beslut och utveckling. Stolt och glad att ha dessa ideella krafter hos oss. Tack alla för detta!

Och ni föreningar, tränare, ledare, spelare, domare, föräldrar med flera som tog ert ansvar och hjälpte oss att möjliggöra att spela våra barn- och ungdomsmatcher. Ni är grymma! Ni är en stor del i att fotbollen i Stockholm fick det största förtroendet under detta år. Stort tack till er!

Sist men inte minst så är det med glädje och sorg att Thomas Bengtsson går i pension efter drygt 41 år på förbundet. Glädje för hans skull att få njuta av att vara pensionär och planera sina dagar precis som han vill. Sorg för oss medarbetare och er föreningar som haft en nära relation med Thomas.        

Tack Thomas för alla dina fantastiska år! Du kommer att vara saknad!

Vi är den absolut bästa, mest ansvarsfulla och mest betydelsefulla verksamheten inom idrotten och nu fortsätter vi att visa vägen!

Jag önskar er alla en mycket skön sommar och håll ut en sista tid så syns vi på fotbollsplanerna i augusti!

Andrea Möllerberg, distriktschef