Gå minikursen "Vägen tillbaka från ätstörningar och depression"

RF-SISU bjuder in till en "minikurs" där de vid två tillfällen kommer prata om de viktiga ämnena depression och ätstörningar samt baksidan av idrottens prestationer. Kursen är uppdelad på två tillfällen, den 23 februari och 17 mars.

Under träff 1 får du som deltagare lyssna på när Jenny Edner pratar om teorier samt ger verktyg och åtgärder. Vid den andra träffen får deltagarna ta del av Anton, fotbollsspelarens historia och väg tillbaka från ätstörningar och depression.

Jenny Edner är KBT-terapeut och idrottspsykologisk rådgivare. Hon jobbar med evidensbaserade tekniker och hennes arbetssätt är kognitivt beteendeterapeutiska arbetsmetoder (KBT) samt tillämpar influenser från anknytningsteorin. Edner har själv tävlat i tennis på elitnivå och då insåg hon vikten av den mentala styrkan. Idag hjälper hon idrottare hantera sin stress, ångest och nervositet, t.ex. prestationsångest och höga krav, utmattning, perfektionism, stora livsförändringar och beslut, relationer, ätstörningar, nedstämdhet eller OCD (tvång/"skrock").

Anton Olsson är grundaren av organisationen United Together Against Mental Illness (och före detta fotbollsspelare på division 1-nivå. 2019 gick han ut med sin historia om hur det är att leva med en depression och en ätstörning samtidigt som man idrottar på en så kallad elitnivå. Idag föreläser han om hur det var att berätta om sitt mående och sina erfarenheter, samtidigt driver han den ideella organisation UTAMI som ska vara en samlingsplats för idrottare som mår psykiskt dåligt.

Föreläsningarna varvas med samtal- och diskussionspass.

Målgrupp: Ledare till aktiva från 13 år och äldre

Upplägget för kvällarna:

18.00 - 19.00 - Föreläsning
19.05 - 20.00 - Gruppdiskussioner med frågor som utgår från föreläsningen
20.05 - 20.30 - Gemensam reflektion

OBS! Som deltagare måste du delta vid båda tillfällena!

Anmäl dig här!

Läs RF-SISU Stockholms inbjudan.pdf