Rapport från Representantskapet

Representantskapet är det årliga mötet dit samtliga klubbar är inbjudna för att bestämma kommande års tävlingsregler och serieindelning.  

Årets representantskap gick av stapeln onsdagen den 1 december. Ovanligt sent på året, men det hänger ihop med att vissa serier blivit förskjutna på grund av pandemin och serieindelningen inte kunnat göras tidigare.  

Årets repskapsmöte var också det första som inte hanterade frågor om S:t Eriks-Cupen. Alla frågor om ungdomsfotboll har brutits ut och hanteras i ett separat möte, Barn- och Ungdomskonferensen, som hålls över två dagar i slutet av augusti.  

Att vi tagit bort barn- och ungdomsfrågorna från representantskapet bidrog nog i stor utsträckning till att det varken fanns förslag från StFF eller motioner från klubbarna att behandla. Det som kvarstod på agendan var serieindelning och lite information från både StFF och SvFF.  

Serieindelningen gick igenom enhälligt utan frågor. Här hittar du serieindelningen!

Information från Svenska Fotbollförbundets representantskap hittar ni här.

Extra information om seriesystemet på damsidan gavs. Detta då säsongen 2022 blir ett övergångsår till den nya seriepyramiden som träder i kraft säsongen 2023. Mer utförlig information kring detta kommer ut till samtliga Damlag som påverkas under säsongen 2022.

I seniorfotbollen i vårt distrikt införs några få smärre justeringar.  

Stockholmsserien, både för dam och herrar, kommer genomföras som enkelserier för att minska effekten av utdragna lag. Målet är fortfarande att alla lag ska spela 10-12 matcher 

Damer division 3 får äntligen domarteam säsongen 2022. Detta är något vi eftersträvat under en längre tid men nu kan införa.  

Utdragningsavgift införs i Veteran- och seniorserier. Även i Stockholmsserien. Detta är något vi inte haft tidigare, men som vi inför i ett försök att komma tillrätta med problemet med utdragna lag. Å andra sidan tar vi bort den årliga administrationsavgiften. Mer om ändrade avgifter kan du läsa om här. 

Mötet avslutades med att Lars Ekholmer, ordförande för mötet och för StFF, gick igenom de fyra motioner som StFF har lämnat in till Svenska Fotbollförbundets årsmöte i mars.  

Mer om dem, och hela protokollet, kan du läsa här. 

På mötet deltog 20 föreningar.  

/ Björn Eriksson