Ny strategi för idrottsanläggningar antagen

Stockholms stads Idrottsnämnd har under december månad antagit en ny strategi för idrottsanläggningar. Det är många år av idogt påverkansarbete som ligger till grund för den samsyn som nu råder mellan StFF och Stockholms stad gällande behovet av fotbollsytor. I Stockholms stad har vi idag ett underskott på fotbollsyta motsvarande 15 fullstora planer. Fram till 2040 kommer bristen att vara den dubbla om inga nya planer byggs.

– Det är en mycket viktig milstolpe att vi nu är överens med Stockholms stads politiker om antalet fotbollsplaner som måste byggas till i Stockholm för att vi ska kunna bedriva en ändamålsenlig fotbollsverksamhet, säger StFF:s anläggningsansvarige Robin Johansson.

– Med den nya strategin för idrottsanläggningar i ryggen kan vi nu utveckla konkreta projekt och börja bygga fotbollsplaner på lämpliga platser i Stockholm.

– Viktigt att lyfta fram i arbetet som har pågått med att ta fram underlaget till den nya strategin är det goda samarbete som rått mellan StFF, Idrottsförvaltning och idrottsnämnd. Med det goda samarbetsklimat som råder ser jag inget tvivel på att vi inte också tillsammans kommer att kunna genomföra framtagen strategi, avslutar Robin.