Förtydliganden kring matchspel

Nu får barn och ungdomar äntligen möjlighet att spela fotbollsmatcher igen. För att vi fortsatt ska få spela matcher, måste alla följa rekommendationerna kring matchspel. Det innebär att all verksamhet ska ske så smittsäkert som möjligt och att det ska vara publikfritt vid alla matcher – inga undantag. Vi behöver hjälpas åt att möjliggöra fortsatt matchspel!

Folkhälsomyndigheten möjliggjorde att föreningar med lagidrotter från och med den 28 april 2021 får anordna en match eller tävlingsdag per lag och vecka utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare. Matcher och tävlingar ska genomföras lokalt, eller med ett begränsat resande. S:t Eriks-Cupen är en tävling som arrangeras lokalt i Stockholm för barn och ungdomar födda 2002 och senare. Därmed kan S:t Eriks-Cupen dra i gång från och med vecka 18.

Matchspel

OBSERVERA att det är max en match i veckan per anmält LAG. Om laget deltar i S:t Eriks-Cupen - så är matchkvoten per vecka fylld. Man ska INTE utöver seriematchen anordna träningsmatcher eller dylikt. Vi uppmanar alla att försöka fördela matcherna så jämnt som möjligt mellan spelarna.

Målet är att varje spelare ska få en, och bara en, match i veckan, men att enstaka spelare kan dubblera om alternativet är W.O.

Kvalserierna för P2003, P2005 och P2006 kommer att spelas med två serier.  Mer info om kvalserierna hittar du här!

För de lag som spelar i serier som inte får starta, till exempel F17 SM eller någon av de nationella pojkserierna, går det bra att spela en träningsmatch i veckan. Tänk på att matcher ska spelas lokalt, det vill säga inom vårt distrikt.

Regler kring matcher

All verksamhet, ska genomföras så smittsäkert som möjligt. Vi ska:

  • hålla avstånd till varandra
  • inte dela utrustning med varandra. Detta kan till exempel gälla vattenflaskor, munskydd med mera som kan överföra saliv
  • när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus
  • undvika gemensamma omklädningsrum
  • resa till och från aktiviteten individuellt
  • inte ha någon publik

Matchändringar

Matchändringar är tillåtna, MEN, det är INTE tillåtet att flytta matcher till en vecka där något av lagen redan spelar en match. En match i veckan gäller. Matchflyttar inom samma vecka, eller till veckor där inget av lagen spelar match, är tillåtna. Ansvaret för att detta blir rätt ligger hos er lag och lagledare. Matchändringsavgift tas ut, men sena matchflyttar har reducerat pris under våren. Läs mer om matchändringar.

W.O/Utdragna lag

Det är fortsatt kostnadsfritt att lämna W.O under hela våren. Lag blir inte uteslutet vid två W.O-matcher.  Avgiften för utdragna lag kvarstår. Läs mer om avgifter.

Cuper och läger

Cuper, läger och annan verksamhet är fortsatt inte tillåtet. Max en match i veckan.

Övriga serier

Seniorserier och nationella ungdomsserier får vänta lite till. Mer information om dessa kommer när vi får information från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Fotbollförbundet. Tills vidare är det detta som gäller: (Seriestart eller ej)

Inomhus/utomhus

S:t Eriks-Cupen använder några få planer som räknas som inomhusplaner, till exempel tältet i Nacka och fotbollshallen i Sollentuna. Dessa planer kommer inte kunna användas tills vidare. Ett arbete pågår för att flytta de matcher som skulle spelats där till utomhusplaner. Mer info kommer till de lag som spelar matcher där.

Läs även Stockholms FF:s verksamhetslista